Latest News

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Με ομπρέλες οι αποκριάτικες παρελάσεις - Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στο καρναβάλι


Κακοκαιρία με τοπικές βροχές και καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά προβλέπεται για... σήμερα Κυριακή, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται πιο έντονα στα βόρεια και ανατολικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 7 και στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.   
Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι πιθανώς ισχυρές κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.   
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες και τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κέλσιου. Υπόλοιπη Ελλάδα   -Μακεδονία, Θράκη Καιρός: νεφώσεις με ισχυρές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά (πάνω από 1.200 μέτρα). Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.   - Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (πάνω από 1200 μετρά). Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. - Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά (πάνω από 1.300 μέτρα). Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, τη στερεά, την Εύβοια και πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Άνεμοι: στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. - Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά περιόδους καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως μετά το μεσημέρι. Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα και από τα δυτικά θα γίνουν δυτικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κέλσιου. - Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα που πιθανώς να είναι ισχυρές. Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.