Latest News

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Στον ύπνο πιάστηκε με τους μετανάστες ο Πειραιάς - Φιλοξενεί τριπλάσιους πρόσφυγες από την Αθήνα!

Αν και ήταν αναμενόμενο να γεμίσει με χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες το λιμάνι...
του Πειραιά, ωστόσο οι τοπικές αρχές φαίνεται να πιάστηκαν στον...ύπνο! 
Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο φαινόταν ότι θα υπάρχει πρόβλημα τα κύματα των μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτό ήταν φανερό σε όσους έχουν ασχοληθεί με το προσφυγικό- μεταναστευτικό.  Περίπου ένα εκατομμύριο μετανάστες πέρασαν τον τελευταίο χρόνο από το λιμάνι και ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα έκλειναν τα σύνορα προς την Ευρώπη. (Μόνο η Γερμανία λέγεται ότι έχει δεχτεί περί τις 350.000 πρόσφυγες τον τελευταίο χρόνο).
 Όλο αυτό το διάστημα ο Δήμος Πειραιά σφύριζε αδιάφορα, κοινώς έκανε το κορόιδο. Όταν κάποια blogs προειδοποιούσαν για το προσφυγικό, νόμιζαν ότι τους κάνουν...πόλεμο!
Τώρα άρχισαν να αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος κι ξεκίνησαν να κάνουν συσκέψεις επί συσκέψεων.
Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε καμία προετοιμασία και κανένα σχέδιο για την υποδοχή των μεταναστών στον Πειραιά που σηκώνει μεγαλύτερο βάρος στη φιλοξενία των προσφύγων σε σχέση ακόμα και από την Αθήνα.
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στον χάρτη θα δει ότι αυτή τη στιγμή η Αθήνα φιλοξενεί 650 πρόσφυγες στον Ελαιώνα και άλλοι 400 έχουν βρει καταφύγιο στην πλατεία Βικτωρίας. (σύνολο 1.050)
Αντίθετα, στον Πειραιά έχουν εγκλωβιστεί περί τις 3.000 πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ άλλοι 1.200 φιλοξενούνται στο κέντρο μεταναστών στο Σχιστό. (σύνολο 4.200)
Δηλαδή, αυτή τη στιγμή ο Πειραιάς φιλοξενεί τριπλάσιους πρόσφυγες από την Αθήνα!

@ Και να φανταστεί κανείς ότι ο Δήμος Αθηναίων αναμένεται ότι θα λάβει μεγαλύτερη χρηματοδότηση για τη φιλοξενία προσφύγων σε σχέση με τον Δήμο Πειραιά...