Latest News

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Εξάρθρωση συμμορίας για απάτες & πλαστογραφίες

Εξιχνιάστηκε εγκληματική ομάδα από την ασφάλεια Καλαμάτας σε συνεργασία με το αστυνομικό τμήμα Κυπαρισσίας, που διέπραττε...
πλαστογραφίες και απάτες, στη Μεσσηνία, .
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην Κυπαρισσία πέντε Έλληνες, 22, 25, 28, 38 και 45 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και απάτη, η οποία περιλαμβάνει ακόμη μία 24χρονη Ελληνίδα, η οποία αναζητείται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 22χρονος και η 24χρονη, στις 26 Μαρτίου το μεσημέρι στη Κυπαρισσία Μεσσηνίας, πήγαν σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, και παρέθεσαν ψευδή στοιχεία ως αληθή και πιο συγκεκριμένα κατέθεσαν πλαστά έγγραφα, προκειμένου να παραλάβουν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, καθώς και συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση της ασφάλειας Καλαμάτας και του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, ο 22χρονος, ο 25χρονος, ο 28χρονος, ο 38χρονος και η 45χρονη, εντοπίσθηκαν χθες το μεσημέρι, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, όπου και συνελήφθησαν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική διερεύνηση που διεξήχθη, όλοι οι ανωτέρω τουλάχιστον από τις αρχές του 2016 είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσαν υπαλλήλους καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας, παραθέτοντας τους ψευδή στοιχεία ως αληθή, και συγκεκριμένα κατέθεταν πλαστά έγγραφα, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Επιπλέον προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει, δύο περιπτώσεις απάτης, στον Εύοσμο και στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης, μία περίπτωση απάτης στο Μαρούσι Αττικής, μία περίπτωση απόπειρας απάτης, στην Αμαλιάδα Ηλείας και μία περίπτωση απόπειρας απάτης, στο Σχηματάρι Βοιωτίας.
Ακόμη, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, πλήθος πλαστών εγγράφων, αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη πλαστογράφηση εγγράφων, καθώς και ένα αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.