Latest News

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών της 37χρονης Ανθής Λινάρδου


Σε δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια των τριών παιδιών της 37χρονης Ανθής Λινάρδου, την οποία δολοφόνησε και έθαψε σε χωράφι στο...
Βελβεντό ο σύζυγός της, εξακολουθούν να βρίσκονται οι δύο οικογένειες. Η υπόθεση της επιμέλειας του 8χρονου αγοριού και των δίδυμων κοριτσιών ηλικίας 6 ετών του ζευγαριού επρόκειτο να συζητηθεί χθες στα δικαστήρια της Κοζάνης.
Ωστόσο, η αποχή των δικηγόρων οδήγησε την εκδίκαση σε αναβολή και ορίστηκε νέα ημερομηνία για τις 25 Μαΐου. Τα τρία αδελφάκια -που έχασαν τη μητέρα τους τον περασμένο Ιανουάριο- μεγαλώνουν με τους παππούδες τους, τους γονείς της άτυχης Ανθής, στον Πειραιά. Την επιμέλεια εξακολουθούν να διεκδικούν και οι γονείς του πατέρα τους. Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Τάσου Τσιουχάρα κατέθεσε αίτημα για προσωρινή επικοινωνία της οικογένειας με τα παιδιά, τα οποία θα μπορούν να μιλούν στο τηλέφωνο με τους παππούδες τους μία φορά την εβδομάδα.
«Οταν έφυγαν οι γονείς της Ανθής με τα παιδιά, οι παππούδες τους στο Βελβεντό δεν πρόλαβαν ούτε να τα χαιρετίσουν. Από τον Ιανουάριο έχουν να μιλήσουν με τα παιδάκια και το δικαστήριο έδωσε προσωρινή διαταγή να μιλούν κάθε Σάββατο στο τηλέφωνο. Η πρώτη επικοινωνία θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο και οι παππούδες την περιμένουν πώς και πώς» είπε στην «Espresso» ο δικηγόρος της οικογένειας Αδωνις Κουλιούφας, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει να έχει την ίδια δυνατότητα και ο κρατούμενος, καθ' ομολογίαν συζυγοκτόνος.
«Λόγω της έλλειψης επικοινωνίας δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα παιδιά. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για το συμφέρον τους και γι' αυτό παίρνουμε συμβουλές από ειδικούς. Αν μας πουν ότι και ο πατέρας πρέπει να μιλάει μαζί τους, θα ζητήσουμε σχετική άδεια» πρόσθεσε ο δικηγόρος. Τις επόμενες ημέρες, έπειτα από αίτημά του που ικανοποιήθηκε από το δικαστήριο, παιδοψυχίατρος από ΜΚΟ θα εξετάσει τα παιδιά στην Αθήνα, ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα για την κατάστασή τους.