Latest News

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Στον αέρα με αυτόματο πιλότο το "Κανάλι 1"

Στον “αυτόματο πιλότο” συνεχίζει να λειτουργεί το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά. Το ιστορικό “Κανάλι 1” εξακολουθεί να εκπέμπει, χάρη στην...


χρηματοδότηση από τα δημοτικά ταμεία, καθώς έχει ελάχιστα διαφημιστικά έσοδα και μηδενική ακροαματικότητα.
Ενδεικτικά της κατάστασης είναι τα στοιχεία του προϋπολογισμού της ΔΗΡΑΠ:
1.555.000 ευρώ ανέρχεται η ετήσια επιχορήγηση του Δήμου Πειραιά για την κάλυψη των εξόδων του δημοτικού ραδιοφώνου.  
Τα στοιχεία αυτά αφορούν τον τελευταίο χρόνο λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου επί δημαρχίας Γιάννη Μώραλη και δόθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, όπου ψηφίστηκε, κατ' πλειοψηφία, ο προϋπολογισμός της ΔΗΡΑΠ για το 2016.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν ψήφισαν τον προϋπολογισμό καθώς σχεδόν το 1.000.000 ευρώ αφορά αμοιβές των 51 εργαζόμενων στο Κανάλι 1.
Στον προϋπολογισμό δεν υπάρχει πρόβλεψη για αποζημιώσεις από αγωγές πέντε απολυόμενων ηχοληπτών – εκ των οποίων μόνο ένας έχει να λαμβάνει περί τις 100.000 ευρώ, σύμφωνα με την πρωτόδικη δικαστική απόφαση. Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης καταδικάστηκε σε δύο χρόνια με αναστολή από το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά. Ο νυν Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού "Μας Ενώνει ο Πειραιάς", την περίοδο που ασκούσε καθήκοντα προέδρου στο ΔΗ.ΡΑ.Π. δεν κατέβαλε τα δεδουλευμένα σε πέντε ηχολήπτες του "Κανάλι Ένα 90,4". Οι πέντε ηχολήπτες είχαν απολυθεί, ενώ βρισκόταν σε νόμιμη απεργία. Παράλληλα με τις αποδοχές τους δεν έλαβαν ούτε αποζημίωση, ενώ στη θέση τους προσελήφθησαν άλλοι συμβασιούχοι...
Τέλος, πρόσφατα εγκρίθηκε, κατ’ πλειοψηφία, ο νέος εσωτερικός κανονισμός του Δημοτικού Ραδιοφώνου που συνέταξε με απευθείας ανάθεση ιδιωτικό νομικό γραφείο έναντι αμοιβής, περίπου, 3.000 ευρώ.