Latest News

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Yποσχόταν λεφτά στο στοίχημα και έγδυνε τα θύματά του


Δεκάδες χιλιάδες ευρώ είχε αποκομίσει ένας 33χρονος, ο οποίος μέσω προφίλ που διατηρούσε σε ιστοσελίδα, προσέλκυε άλλους χρήστες, υποσχόμενος ότι...
διαθέτει και προσφέρει, έναντι αμοιβής, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου, είτε από το δελτίο στοιχημάτων του ΟΠΑΠ, είτε εκτός δελτίου.
Ο δράστης ζητούσε την καταβολή της χρηματικής αμοιβής, κυρίως μέσω κωδικών προπληρωμένων καρτών, τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούσε ο ίδιος σε διαδικτυακούς στοιχηματισμούς. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διενεργήθηκε έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι η διαχείριση της ιστοσελίδας, γινόταν από 33χρονο.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση του, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, βιβλιάριο τραπεζικών καταθέσεων, σημειωματάριο με πλήθος σημειώσεων που σχετίζονται με την εγκληματική δραστηριότητά του, καθώς και μεγάλος αριθμός κωδικών προπληρωμένων καρτών.
Ο φορητός υπολογιστής που κατασχέθηκε θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία. Παράλληλα, εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.