Latest News

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ογκώδη συλλαλητήρια για το Ασφαλιστικό


Μεγάλα σε συμμετοχή είναι τα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την απόσυρση του Ασφαλιστικού.Στην Αθήνα οι πορείες καταλήγουν στην πλατεία...Συντάγματος.Στην πλατεία Κλαυθμώνος η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στο Σύνταγμα έχουν φτάσει τα μέλη του ΠΑΜΕ. Κλειστό το Κέντρο.

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχαν τουλάχιστον 20.000 άτομα, ενώ στην πλατεία Κλαυθμώνος βρίσκονταν περίπου 7.000.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή, τρίτη, συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η αστυνομική παρουσία με δυνάμεις των ΜΑΤ, μοτοσικλετιστές και κλούβες να βρίσκονται διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας για την αποφυγή επεισοδίων.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν βενζινοπώλες, οδηγοί ταξί, ναυτικοί, καθηγητές και δάσκαλοι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνολικά ο επιστημονικός κλάδος, η Ομοσπονδία Φορτηγών αυτοκινητιστών Ελλάδος και οι αγρότες με τα δεκάδες μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Στην Αθήνα δεν κινούνται καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, o Hλεκτρικός (ΗΣΑΠ, γραμμή 1), οι συρμοί  του Προαστιακού και τα ταξί, οι εργαζόμενοι των οποίων πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Το Μετρό λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι.

Τα λεωφορεία κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.)

Το Τραμ πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 21:00, κυρίως για να εξυπηρετήσει τους διαδηλωτές που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια και στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Η πρώτη πορεία των ταξιτζήδων, εμπόρων, επαγγελματιών και βιοτεχνών που ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους έφτασε ήδη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Οι διαδηλωτές ανάρτησαν ελληνική σημαία στα κάγκελα του υπουργείου και παραμένουν έξω από αυτό, έχοντας αποκλείσει την κυκλοφορία στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου έχουν παραταχθεί και τα αυτοκίνητα που πήραν μέρος στη διαμαρτυρία.

Στο υπουργείο αναμένεται να καταλήξουν και οι υπόλοιπες πορείες του Εργατικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ, του ΠΑΜΕ και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Καθ' οδόν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης είναι και αγρότες με τρακτέρ.

Χωρίς αστικά λεωφορεία (κινούνται μόνο ελάχιστα ανά γραμμή με προσωπικό ασφαλείας) και ταξί η Θεσσαλονίκη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Τα δρομολόγια των γραμμών που θα εξυπηρετούνται με το προσωπικό ασφαλείας, θα εκτελούν το πρώτο δρομολόγιο από 04:45 και το τελευταίο 23:00 περίπου.

Κλειστά είναι επίσης τα εμπορικά και άλλα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη με αποφάσεις του Εμπορικού Συλλόγου, των επαγγελματιών και των βιοτεχνών.