Latest News

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Οι δήμοι καλούνται ν' αναλάβουν δράση για τους εγκλωβισμένους μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά

Η οργάνωση της ολιγοήμερης παραμονής προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε στο...
επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας υπό την προεδρία του Θεόδωρου Δρίτσα.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την παρουσία μεταναστών και προσφύγων στους χώρους του λιμανιού και οι τρόποι αντιμετώπισή τους.
Σύμφωνα με το υπ. Ναυτιλίας, αποφασίστηκε ένας βασικός σχεδιασμός με πρόβλεψη για δυνατότητα ευέλικτων εφαρμογών ανάλογα με τα δεδομένα, και τέλος ελήφθησαν αποφάσεις για την εξασφάλιση του συντονισμού όλων των υπεύθυνων εμπλεκόμενων φορέων.
Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή και συμμετοχή της Περιφέρειας Πειραιά, των δήμων και άλλων φορέων της πόλης, ενώ αξιολογήθηκε ως αναγκαία η συστηματική συνεργασία με τους φορείς αλληλεγγύης του Πειραιά.
Αξίζει να σημειωθεί  πάνω από 1000 πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στους επιβατικούς σταθμούς Ε1 και Ε2, στο λιμάνι του Πειραιά καθώς αδυνατούν να φθάσουν στην Ειδομένη -λόγω της δυσκολίας των οδηγών των λεωφορείων να κάνουν το μακρινό ταξίδι προς τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ- εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων και το κλείσιμο των Τεμπών (αποφασίσθηκε 24ωρο κλείσιμο το Σάββατο).
Εν τω μεταξύ, το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί ρις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται να έρθουν κι άλλοι πρόσφυγες από νησιά στον Πειραιά.
Έκκληση για ενίσχυση των προσφύγων που καταφτάνουν στον Πειραιά απευθύνεται από πολίτες, την Αλληλεγγύη Πειραιά, την Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και άλλες οργανώσεις.