Latest News

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για τις κρίσεις στο Λιμενικό

Πολιτική κόντρα ξέσπασε με αφορμή της κρίσης στο Λιμενικό, με τη ΝΔ να κατηγορεί την κυβέρνηση για...
«κομματικά κριτήρια» μετά την τοποθέτηση του υποναυάρχου Σταμάτιου Ράπτη στη θέση του νέου αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σε κοινή ανακοίνωση τους, οι Όλγα Κεφαλογιάννη και Σίμος Κεδίκογλου κατηγορούν την κυβέρνηση για «κομματικά κριτήρια» σε μια εποχή που το προσφυγικό παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.
«Η εξοργιστική απορία όμως, αφορά τη χρονική συγκυρία των κομματικών εκκαθαρίσεων. Με το προσφυγικό να παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις και την κυβέρνηση να αναγνωρίζει την ανικανότητά της, αποδεχόμενη ακόμα και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, έχει η Ελλάδα την πολυτέλεια να χάνει μαζικά ανώτατους αξιωματικούς με επιχειρησιακή εμπειρία και επάρκεια» αναφέρει η ανακοίνωση.
Άμεση ήταν η απάντηση το υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος τόνισε ότι «κανένας δεν έχει δικαίωμα να προσβάλλει την αξιοπρέπεια των στελεχών του λιμενικού και να τους αποδίδει κομματικές ταυτότητες».
Ο κ. Δρίτσας έκανε, μάλιστα, λόγο για θράσος και αναίδεια.
«Η απόφαση του ΚΥΣΕΑ, ελήφθη με κύριο κριτήριο την επιτάχυνση της υπηρεσιακής εξέλιξης όλων των στελεχών του Σώματος, την ενθάρρυνση της ευγενούς υπηρεσιακής άμιλλας και ταυτόχρονα, τη διασφάλιση της συνέχειας και της ανάδειξης νέων επιτελικών στελεχών» τόνισε ο υπουργός.