Latest News

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Αθάνατος! Ήρωας - Θρήνος στο τελευταίο αντίο του κυβερνήτη του ελικοπτέρου (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)


"Αθάνατος! Ήρωας!", θρήνος και με αμέτρητα γιατί αποχαιρέτισαν τον Αναστάσιο Τουλίτση συγγενείς, φίλοι και... συνάδελφοι. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ
Ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στη νήσο Κίναρο κηδεύτηκε στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση.
Η οικογένειά του, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει πως δεν θα ξαναδεί το καμάρι της,  ήταν απαρηγόρητη και λύγισε την ώρα που οι συνάδελφοι του άτυχου υποπλοιάρχου –με δάκρυα στα μάτια- μετέφεραν το φέρετρό του στην τελευταία του κατοικία, το οποίο ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.

Την Κυριακή στις 13.00, στην τελευταία του κατοικία θα συνοδέψουν φίλοι και συγγενείς, τον Κωνσταντίνο Πανανά, ο οποίος ήταν υποπλοίαρχος και συγκυβερνήτης του ΑναστασίουΤουλίτση, ενώ τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 στις 15:00 θα τελεστεί η κηδεία του Ανθυπασπιστή Ευάγγελου Ελευθερίου, στον Ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ίλιον.
Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί απο τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση άσκησης, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου χάθηκε το ίχνος του, η επαφή του με τα ραντάρ και οι επικοινωνίες, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών.
Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.