Latest News

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Καταργούν έξι αστυνομικά τμήματα στον Πειραιά, ενώ βουλιάζει από μετανάστες το λιμάνι - Τι πρέπει να κάνει ο Δήμος

Μποφόρ αντιδράσεων στον Πειραιά προκαλεί η κατάργηση έξι αστυνομικών τμημάτων, την ώρα σαρώνει το κύμα των μεταναστών και προσφύγων στο...
μεγάλο λιμάνι.  

ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας Νίκου Πηρούνια στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά για την ανάληψη ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη προς τα αρμόδια Υπουργεία ώστε ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΕΙ  η υλοποίηση –εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» για την κατάργηση 6 αστυνομικών τμημάτων της Διεύθυνσης Πειραιά.

Στην αστυνομική διεύθυνση Πειραιά τα τμήματα από 25 γίνονται 19, ενώ συνενώνονται αυτά της Καλλίπολης,  του Δημοτικού Θεάτρου, Δραπετσώνας  και Κερατσινίου, Μοσχάτου και Ταύρου, ενώ γίνονται Α.Τ. Τροιζηνίας οι αστυνομικές υπηρεσίες σε Μέθανα,  Γαλατά και Δρυόπη.
Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Στα σημερινά έκρυθμα δεδομένα,  προσφυγικό –μεταναστευτικό,  η κατάργηση των έξι αστυνομικών τμημάτων δημιουργεί τεράστια προβλήματα ασφάλειας και τήρησης της τάξης εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.
Η για πρώτη φορά τοποθέτηση δύο ταξιάρχων (Φωτόπουλος Κων/νος και Κολούκης Δημ.) στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά είναι προάγγελος επερχόμενης πρόσληψης για την ανασφάλεια των δημοτών.
Ο Δήμαρχος έχει υποχρέωση και καθήκον ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από την πολιτεία την μη κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων και αναστολή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
"Η προ ολίγων ημερών τοποθέτησή μου για πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής με ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ για την πέραν αποδοχής του HOT SPOTS του Σχιστού δικαιώθηκε απόλυτα με το φαινόμενο των ημερών στο λιμάνι του Πειραιά όπου η προβλήτα Ε2 μετεβλήθη σε HOT SPOTS στην καρδιά του Πειραιά με 4000 μετανάστες –πρόσφυγες. Η απαγόρευση της τροχαίας σε πούλμαν να πάνε στο λιμάνι για να τους παραλάβει  δημιουργεί μόνιμο καθεστώς παραμονής για την πλειονότητα από αυτούς.
Επισημαίνω για πολλοστή φορά τον κίνδυνο μετατροπής όχι μόνο στο Σχιστό την μετατροπή του HOT SPOTS σε μόνιμο κέντρο κράτησης χιλιάδων που επίκειται να καταλήξουν σε Δραπετσώνα –ΣΕΦ –παραλία Μοσχάτου κ.λ.π.
Ας καταλάβουμε όλοι  το τεράστιο πρόβλημά μας με την κινούμενη άμμο –τσουνάμι εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών –προσφύγων προς την Βόρειο Ελλάδα (με το κλείσιμο των συνόρων) η αλλαγή ΡΟΤΑΣ προς τον Νότο θα έχει και αποδέκτη τον Πειραιά μας ευρύτερα.
ΟΧΙ  HOT SPOTS ή ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  στο λιμάνι"