Latest News

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Η κόρη της Αγγελικής Κανελλοπούλου είναι η νέα μεγάλη Ελληνίδα τενίστρια (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Η Μαρία Σάκκαρη, είναι το νέο αίμα του ελληνικού τένις και έκανε πρόσφατα δυναμική εμφάνιση στο...
 Αυστραλιανό Open. Κατάφερε να προκριθεί στον 2ο γύρο της διοργάνωσης και να κάνει άλμα στην παγκόσμια κατάταξη, κατακτώντας μια θέση δίπλα στα ιερά τέρατα του τένις..
Η Ελληνίδα τενίστρια, πέτυχε την πρώτη νίκη στην καριέρα της σε κυρίως ταμπλό και έφτασε μέχρι τον 2ο γύρο της διοργάνωσης, ανέβηκε 37 ολόκληρες θέσεις, φτάνοντας στο No 133 (από το 170 που ήταν το 2015, το 301 το 2014 και το 610 το 2013).
Αλλά αν και το επίθετο Σάκκαρη ενδεχομένως να μην σας θυμίσει κάτι, σίγουρα θα σας θυμίσει το όνομα της μητέρας της. Της Αγγελικής Κανελλοπούλου.
Οι φωτογραφίες είναι από το περιοδικό HELLO!.
Το παλιό και το νέο αίμα του ελληνικού τένις: Αγγελική Κανελοπούλου (μαμά) - Μαρία Σάκκαρη (κόρη)
Το παλιό και το νέο αίμα του ελληνικού τένις: Αγγελική Κανελοπούλου (μαμά) - Μαρία Σάκκαρη (κόρη)
Η Μαρία είναι η μεγάλη κόρη της μεγάλης Ελληνίδας τενίστριας Αγγελικής Κανελλοπούλου και εγγονή του παλαίμαχου τενίστα και προπονητή Δημήτρη Κανελλόπουλου.
Και όπως φαίνεται, έχει κληρονομήσει το γονίδιο της οικογένειας.
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη

Ξεκίνησε το τένις από ατύχημα

Η Μαρία ξεκίνησε το τένις από ένα «στραβοπάτημα» της στον υπαίθριο χώρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, την έκανε να σκοντάψει, να κλάψει και να οδηγήσει τον παππού Κανελλόπουλο να τη βάλει σε ένα γήπεδο τένις, για να ηρεμήσει.
Ετσι, το κλάμα της σταμάτησε, άρχισαν όμως τα γονίδια να ξυπνούν μέσα της! Και η περιπέτεια για την ίδια αλλά και την τενιστική οικογένεια ξεκινά, ξανά…
Στόχος πλέον της 20χρονης τενίστριας είναι να φτάσει πιο κοντά στις 100 κορυφαίες, για να περνάει χωρίς προκριματικά στα κυρίως ταμπλό.
Η Αγγελική Κανελλοπούλου ποζάρει μαζί με τις 2 κόρες της
Η Αγγελική Κανελλοπούλου ποζάρει μαζί με τις 2 κόρες της

Αν είδε ποτέ τη μητέρα της ανταγωνιστικά

Η ίδια έχει δηλώσει: «Η σχέση με τη μητέρα μου είναι ΤΕΛΕΙΑ, αν και πολλοί μπορεί να πιστεύουν πως δεν είναι, έχει πει η Μαρία σε παλαιότερη της συνέντευξη. Ποτέ δεν είδα ανταγωνιστικά τη μητέρα μου και ποτέ δεν ήταν ο στόχος που θα ήθελα να καταρρίψω.
Για εμένα είναι «η μανούλα μου» που με αγκαλιάζει με χαϊδεύει και με παρηγορεί. Με ακολουθεί όσο πρέπει και όσο χρειάζεται να βρίσκεται κοντά μου και σύγχρονως από πίσω μου».
Αγγελική Κανελλοπούλου
Αγγελική Κανελλοπούλου

Για τη σχέση της με τον παππού της

«Ο παππούς μου πιστεύω πως ήταν είναι και θα είναι ο godfather του ελληνικού τένις, γιατί είναι από τους λίγους προπονητές στην Ελλάδα που έχει βγάλει τόσους πολλούς πρωταθλητές. Η σχέση μας, είναι μοναδική, αν και αυτός έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμένα από ό,τι είχε στην μαμά μου. Είναι μεγάλος γνώστης του αθλήματος».
Η Αγγελική Κανελλοπούλου με τα τρία παιδιά της
Η Αγγελική Κανελλοπούλου με τα τρία παιδιά της

Τι λέει η μαμά για την κόρη της

Η Αγγελική Κανελλοπούλου δηλώνει υπερήφανη για την κόρη της: Εχει δουλέψει πολύ για να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται και μαζί της κι εμείς, έχουμε κάνει θυσίες για να τη βοηθήσουμε.
Σε παλαιότερη συνέντευξη στην Espresso η κ. Κανελλοπούλου είχε πει ότι είχε πανικοβληθεί όταν η κόρη της ανακοίνωσε ότι ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τένις.
«Οταν το παιδί μου μου ανακοίνωσε ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τένις πανικοβλήθηκα. Δεν ήθελα, γιατί ήξερα όλη αυτή την αγωνία της διαδρομής μέχρι να φτάσεις στην αναγνώριση. Τη λυπάμαι κάποιες στιγμές, αλλά δεν τολμώ να της το πω. Αυτά που βιώνει τα έχω ζήσει και εγώ στην ηλικία της και γνωρίζω καλά τις δυσκολίες».
Οι δύο κόρες της Αγγελικής Κανελλοπούλου
Οι δύο κόρες της Αγγελικής Κανελλοπούλου

Ποια είναι καλύτερη, η μαμά ή η κόρη;

«Δεν είδα ποτέ την προσπάθεια της Μαρίας ως δική μου συνέχεια. Η εποχή μου δεν έχει σχέση με τη σημερινή» δηλώνει η περήφανη μαμά. Ωστόσο, σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε ξεκαθαρίσει ότι «το πάθος για διάκριση δεν αλλάζει ποτέ. Εγώ ήμουν καλή στα χωμάτινα τερέν, η Μαρία είναι καλύτερη στην ταχύτητα και τη δύναμη. Εγώ κάποιες στιγμές απέφευγα την προπόνηση, το παιδί μου είναι πιστό, θα σηκωθεί το πρωί, θα τρέξει, προσέχει πάντα τη διατροφή της».