Latest News

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

"Κάτι τρέχει" στο γκαράζ της οδού Ρετσίνα...

Σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των εργαζομένων ελλοχεύουν στο γκαράζ που σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα του ...
Δήμου Πειραιά. 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατ/τών Δήμου Πειραιά που έχει αποστείλει κατ΄επανάληψη έγγραφα στη δημοτική αρχή, περιγράφοντας τις άθλιες τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας του Δημοτικού Σταθμού Οχημάτων στην οδό Ρετσίνα 45 (πρώην εργοστάσιο «Περδίκη»)
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε έγγραφο ότι έχουν κάνει έντονη την εμφάνισή τους τρωκτικά (ποντίκια – αρουραίοι) καθώς και διάφορα έντομα (κατσαρίδες – ψύλλοι κλπ).
Προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των εργαζομένων από μετάδοση μολυσματικών ασθενειών από τα τρωκτικά ή παθογόνων μικροοργανισμών από τα έντομα, ζητάμε την ΑΜΕΣΗ απεντόμωση και μυοκτονία ΟΛΩΝ των χώρων εργασίας του Δημοτικού Σταθμού Οχημάτων. (σ.σ. Όπως μάθαμε, έγινε απεντόμωση και μυοκτονία )
Επισκέψεις Μώραλη- Κόκκαλη

Για το λόγο αυτό φαίνεται πως ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες το χώρο του γκαράζ της οδούς Ρετσίνα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reportaz Net, ο δήμαρχος παραδέχτηκε την επικινδυνότητα του κτιρίου και ζήτησε να γίνει αυτοψία από μηχανικούς του Δήμου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο χώρος είναι ασφαλής για την υγεία των εργαζομένων. 
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μέρες μετά την αυτοψία του δημάρχου επισκέφθηκε το χώρο του γκαράζ και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πέτρος Κόκκαλης.
Ο λόγος της επίσκεψης Κόκκαλη φαίνεται πως ήταν κάπως... αναγνωριστικός, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ήθελε να δει αν το κτίριο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί για άλλες χρήσεις, όπως για παράδειγμα συνεδριακό κέντρο.


@ Τώρα δεν ξέρουμε τι τρέχει με το γκαράζ της οδού Ρετσίνα, πάντως,  μάθαμε ότι έγινε απεντόμωση και μυοκτονία...