Latest News

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Δραματικό καμπανάκι Μώραλη για το προσφυγικό: "Δεν αντέχει άλλο το λιμάνι του Πειραιά..."!


Αν και μάλλον άργησε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης φαίνεται ν' άρχισε να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις στην πόλη από τη ροή των μεταναστών που καταφθάνουν καθημερινά από τα νησιά στο λιμάνι...
του Πειραιά.
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε σήμερα  ο δήμαρχος Πειραιά για το προσφυγικό, ενώ επανέλαβε την πρόταση να χρησιμοποιηθούν και άλλα λιμάνια της χώρας.
Μιλώντας στον realfm 97,8 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι και στην πόλη, με αφορμή τη συνεχώς αυξανόμενη καθημερινά άφιξη προσφύγων και μεταναστών.

«Σήμερα είναι μία δύσκολη ημέρα για τον Πειραιά. Το χειρότερο είναι ότι θ’ ακολουθήσουν ακόμη πιο δύσκολες ημέρες απ’ ό,τι φαίνεται. Θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και οι φορείς της κυβέρνησης και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο, ένα πλάνο που να εφαρμόζεται, γιατί το πλάνο το οποίο υπήρχε φαίνεται ότι δεν είναι επαρκές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μώραλης.

Και σημείωσε: «Εχουμε μία ανησυχία. Το πρωί ήμουν στους χώρους φιλοξενίας του ΟΛΠ στο λιμάνι. Ηταν ασφυκτικά γεμάτοι. Μετά εξομαλύνθηκε, όμως έχουμε κι άλλα πλοία αύριο και φοβάμαι ότι εφόσον τα σύνορα συνεχίσουν να λειτουργούν με αυτόν τον μικρό ρυθμό εξόδου από τη χώρα, ή αν κλείσουν εντελώς, πιστεύω ότι και ο Πειραιάς θα φρακάρει και κατ’ επέκταση και το λεκανοπέδιο. Ως εκ τούτου, την πρόταση την οποία έκανα στους αρμόδιους υπουργούς αλλά και στον πρωθυπουργό στη συνάντησή μας θα την επαναφέρω. Από αύριο, πιο δυνατά, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και τα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας. Δεν αντέχει το λιμάνι του Πειραιά, η πόλη του Πειραιά και το λεκανοπέδιο, όλη την ποσότητα των προσφύγων και των μεταναστών που φτάνουν από τα νησιά».

@ Οι εικόνες που βλέπουμε το τελευταίο διήμερο στο λιμάνι  είναι απλά μια πρόγευση και ακόμη δεν έχουν δει τίποτα με το προσφυγικό στον Πειραιά (Θα τα δούν όλα όταν κλείσουν εντελώς τα σύνορα προς την Ευρώπη). 
Τώρα μάλλον φαίνεται να είναι αργά για να αλλάξουν τα πράγματα,καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει ουσιαστικός σχεδιασμός για να μπουν στο παιχνίδι κι άλλα λιμάνια της χώρας. 
Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει μόνο όταν βουλιάξει στην κυριολεξία ο Πειραιάς από την κάθοδο χιλιάδων μεταναστών 
Αυτό προσπαθούσαν να τους πουν παλαιότερες αναρτήσεις,αλλά στον 7ο όροφο της Κοραή νόμιζαν ότι τους κάνουν "πόλεμο κάποια blogs..."......
Τέλος πάντων, καλό είναι που ο δήμαρχος βγήκε να φωνάξει και να συνεχίσει να το κάνει, μπας και σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί με το τελευταίο καμπανάκι...