Latest News

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Έρωτας ήταν η αιτία που 82χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο των ΚΕΠ στη Λακωνία


Ερωτικό ήταν πιθανότατα το κίνητρο του 82χρονου που χθες πυροβόλησε με περίστροφο μια 43χρονη υπάλληλο στα ΚΕΠ...
Γερακίου Λακωνίας, ενώ πυροβόλησε και εναντίον ενός συγχωριανού του που προσπάθησε να βοηθήσει τη γυναίκα πριν τον ακινητοποιήσουν δύο νεαροί που βρισκόντουσαν στο ΚΕΠ.
Μάλιστα οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι και το αυτοκίνητο του δράστη ένα μικρό οπλοστάσιο.
 
Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Σπάρτης και του τμήματος Περιφερείας που διενεργούν την προανάκριση, δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει πλήρως το κίνητρο της δολοφονικής απόπειρας. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες ο δράστης είχε διαπληκτιστεί με την 43χρονη στο πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρεί στην είσοδο του χωριού και κληρονόμησε μετά τον θάνατο του συζύγου της. Στο χωριό «ψιθυρίζεται» ότι ο ηλικιωμένος ποθούσε ερωτικά την άτυχη γυναίκα 
Η 43χρονη, που έχει δύο παιδιά μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και έκανε δύο δουλειές για να αντεπεξέρχεται στα έξοδα, βρισκόταν έξω από το Κ.Ε.Π. κάνοντας διάλειμμα, όταν ο δράστης την πλησίασε και άρχισε να την βρίζει. Εκείνη προσπάθησε να τον διώξει, αλλά ο 82χρονος έβγαλε ένα περίστροφο και την πυροβόλησε δυο φορές, τραυματίζοντάς την στο αριστερό χέρι και το αριστερό πόδι.
Αμέσως μετά, έστρεψε το όπλο εναντίον ενός 52χρονου συγχωριανού του, ο οποίος περνούσε με το αυτοκίνητό του και προσπάθησε να βοηθήσει την αιμόφυρτη γυναίκα. Πυροβόλησε για τρίτη φορά από απόσταση δυο μέτρων σημαδεύοντας το κεφάλι του οδηγού, αλλά ευτυχώς αστόχησε! Εκείνη τη στιγμή, δυο νεαροί που βρισκόντουσαν κοντά, έπεσαν πάνω του, τον αφόπλισαν και χρειάστηκε να τον δέσουν με σχοινί για να τον ακινητοποιήσουν.
Στον 82χρονο κατασχέθηκε το περίστροφο με το οποίο πυροβόλησε, ενώ στο όχημα του βρέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο που επίσης κατασχέθηκε. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν ακόμη ένα ημιαυτόματο πολεμικό τυφέκιο τύπου Sten MK2, άλλα τρία περίστροφα, δύο γεμιστήρες και 129 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων! Ο ηλικιωμένος οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης με κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.