Latest News

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Πρώτο τετ α τετ Τσίπρα - Μητσοτάκη...

Εθιμοτυπική μεν, αναγνωριστική δε συνάντηση έχουν το μεσημέρι (15:00) στο Μαξίμου πρωθυπουργός και αρχηγός της...

αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
Το πρώτο τους πάντως πολιτικό «ραντεβού» εν είδει αναμέτρησης αρχηγών θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή πιθανότατα την επόμενη Πέμπτη με την κυβέρνηση να προκαλεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το Ασφαλιστικό. 
Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να διερευνήσει τις προθέσεις του πολιτικού του αντιπάλου και να κατανοήσει με ποιο αντιπολιτευτικό μοντέλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται να σταθεί απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται να ανοίξει μια πρώτη συζήτηση για το Ασφαλιστικό προκειμένου να αντιληφθεί αν ο νέος πρόεδρος της ΝΔ προτίθεται να καταθέσει τις προτάσεις του κόμματός του για το επίμαχο θέμα.



Από τη ΝΔ επαναλαμβάνουν ότι ο αρχηγός τους θα ακούσει τι έχει να του πει ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζουν όμως το περιεχόμενο ομιλίας Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τονίζοντας ότι συναίνεση α λα καρτ δεν πρόκειται να δοθεί.

Παράλληλα, «γαλάζιοι» παράγοντες επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκφράσει την αγωνία του στον Αλέξη Τσίπρα για την πορεία της οικονομίας και θα ζητήσει εξηγήσεις σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις απαιτήσεις των δανειστών.