Latest News

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Νέα τριήμερη απεργία των υπαλλήλων του ΝΑΤ

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι υπάλληλοι του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), με κυρίαρχο αίτημα την αυτοτέλεια του...
ταμείου τους. 

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 7 Ιανουαρίου, απήργησαν τη Δευτέρα και συνεχίζουν πλέον με νέα τριήμερη απεργία, από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη (19-21 Ιανουαρίου) σύμφωνα με την προκήρυξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΟΥΕΝ).

Στη γενική συνέλευσή τους, οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ αποφάσισαν κοινή συγκέντρωση με τους υπαλλήλους της Εστίας Ναυτικών και του ΕΛΟΕΝ (Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών), αύριο, Τετάρτη στις 10 το πρωί στο κεντρικό κτίριο του ΝΑΤ και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Την Πέμπτη στις 9 το πρωί, προγραμματίστηκε και πάλι η σύγκληση γενικής συνέλευσης των υπαλλήλων, προκειμένου να ληφθεί εκ νέου απόφαση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Την ίδια ημέρα, στις 11 το πρωί, οι εργαζόμενοι του Ταμείου οργανώνουν συγκέντρωση στο λιμάνι (πύλη Ε3, Άγιος Διονύσιος) και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλευρό της ΠΝΟ.

«Οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ είμαστε ήδη στην 8η ημέρα απεργίας και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε αν δεν λυθεί το ζήτημα της αυτοτέλειας και της αυτονομίας του ΝΑΤ, ενός Ταμείου με ιστορία 150 ετών και προάγγελο της Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ελλάδα.

Καλούμε τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας για να αποτρέψουμε όλοι μαζί τα σχέδια της κυβέρνησης για τον ασφαλιστικό Αρμαγγεδώνα» αναφέρει ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑΤ.