Latest News

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Φόβοι για μανιάτικη βεντέτα στο Πέραμα

Ο φόβος μιας μανιάτικης βεντέτας πλανάται πάνω από το Πέραμα, τις...
τελευταίες ημέρες.
Η ατμόσφαιρα συνεχίζει να μυρίζει μπαρούτι μετά πρόσφατη αιματηρή συμπλοκή μεταξύ δύο γνωστών οικογενειών από την Μάνη. Περισσότερα εδώ
Αν και μπορεί να έχουν γίνει, μέσων τρίτων, κάποιες πρώτες προσπάθειες μεσολάβησης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μην υπάρξει συνέχεια στο επεισόδιο, ωστόσο  φαίνεται ότι τουλάχιστον μέχρι στιγμή οι δύο πλευρές είναι αμετάπειστες και δεν δείχνουν διάθεση να ρίξουν νερό στο κρασί τους. 
Μάλιστα,  τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει συγκεντρώσεις  στο μαγαζί που διατηρεί η μια από τις δύο οικογένειες, από φιλικά άτομα ως ένδειξη συμπαράστασης. Την ίδια στιγμή, η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή, για μια ενδεχόμενη επίθεση αντεκδίκησης μετά την συμπλοκή στο Πέραμα. 
Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες του Reportaz Net, το πρόσφατο επεισόδιο δεν φαίνεται να ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εξελίχθηκε σε διαφορετικά επεισόδια που κορυφώθηκαν μέρα μεσημέρι με άγριο ξύλο και πιστολίδι εκτυλίχθηκε μέρα μεσημέρι μικρή γειτονιά στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου.
Αφορμή μια γυναίκα
Δυο οικογένειες από την Μάνη θέλησαν να λύσουν τις διαφορές τους με τα όπλα.

Σύμφωνα με όσα λέγονται στο Πέραμα, τα παιδιά των δύο οικογενειών έκαναν παρέα, αν και υπήρχαν προηγούμενα παλαιότερα. Όλα ξεκίνησαν με αφορμή μια γυναίκα που πήγε και έκανε παράπονα στα μέλη της μιας οικογένειας από τη Μάνη. Εκείνοι πήγαν και ζήτησαν το λόγο με λίγο άγριο τρόπο...
Τότε μπήκε στη μέση ο 60χρονος πατέρας, ο οποίος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο και θεωρείται ιδιαίτερα σκληρός. Πρόκειται για έναν άνδρα προσωπικής φρουράς προέδρου μεγάλης ΠΑΕ, ο οποίος έχει διατελέσει και παράγοντας ποδοσφαίρου σε μικρότερες ΠΑΕ, ενώ δραστηριοποιείται και στο εμπόριο.
Ο 60χρονος φέρεται να έδειρε έναν από τα αδέλφια της άλλης μανιάτικης οικογένειας με αφορμή τον καβγά για τα μάτια της κοπέλας. Τα αδέλφια της άλλης οικογένειας από τη Μάνη μαζί με φίλους τους φέρονται να ανταπέδωσαν και χτύπησαν τον 60χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, τα αδέλφια και η παρέα τους ήταν στο σουβλατζίδικο που έχει ανοίξει πρόσφατα η οικογένεια στο Πέραμα. Ήταν έτοιμοι για...πόλεμο και κάποια στιγμή έφυγαν από το μαγαζί, όπου ήταν και η κοπέλα. Λίγο αργότερα έκανε την εμφάνισή του ο μόνος του ο 60χρονος.Ήταν άσχημα χτυπημένος στο κεφάλι και κρατούσε στα χέρια ένα όπλοπολυβόλο και τους έψαχνε, αλλά αποχώρησε όταν είδε ότι δεν είναι εκεί τα αδέλφια. Όμως κάποιος τους ειδοποίησε ότι τους αναζητούσε οπλισμένος ο 60χρονος και γύρω στις τρεις παρά δέκα βρέθηκαν οπλισμένοι σαν αστακοί.    
Η αιματηρή συμπλοκή με άγριο ξύλο και πιστολίδι εκτυλίχθηκε στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου. Εκεί το λόγο πήραν τα όπλα και οι σφαίρες έπεφταν βροχή. 
Ο 60χρονος χτυπήθηκε σοβαρά και ο 23χρονος γιος του τραυματίστηκε στο πόδι από πυροβόλο όπλο, ενώ τα αδέλφια της δεν τραυματίστηκαν από τις σφαίρες καθώς φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα! 
Στο σημείο της συμπλοκής έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας με μηχανές και περιπολικά. Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου παραδόθηκαν αλλά πρόλαβαν και πέταξαν τα όπλα στα... μπαλκόνια. 
Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τουλάχιστον 4 άτομα στο τμήμα από την μάχη των δυο οικογενειών. Ο ένας από τα αδέλφια φέρεται να τα πήρε όλα πάνω και οι άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο 60χρονος νοσηλεύεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ο 23χρονος γιο του έφερε τραύμα στο πόδι.

Όμως ο φόβος της βεντέτας παραμένει ανάμεσα στις δύο οικογένειες από τη Μάνη...