Latest News

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Δολοφονία Πολύζου - Οι άγνωστες συνομιλίες, τα νέα στοιχεία. Ο Κωστής ήρθε να με ευχαριστήσει


Την οργή του κόσμου προκάλεσαν οι άγνωστες συνομιλίες του "σατανικού ζευγαριού" που ακούστηκαν στο...
"Τούνελ" τη νύχτα της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου.
Η μητέρα του άτυχου Κωστή Πολύζου και ο πατριός του από τις πρώτες ώρες που βρέθηκε το πτώμα του παιδιού τους στο χωράφι τους, αιφνιδιάστηκαν και έπεσαν σε αντιφάσεις. Η Αγγελική Νικολούλη και δημοσιογράφοι της εκπομπής μιλούσαν καθημερινά μαζί τους.
Η απάθεια και η ψυχρότητα ειδικά της μάνας, ξάφνιασαν τους τηλεθεατές και προκάλεσαν την αγανάκτηση τους.
Από τη μια έλεγε στον ρεπόρτερ ότι δεν ήθελαν να πάνε στο σημείο που βρέθηκε ο Κωστής "για να μην μπλέξουν στα καλά καθούμενα" και από την άλλη παρουσία γειτόνων, έκλαιγε λέγοντας πως δεν την άφηναν οι αστυνομικοί να πάει στον τόπο με ένα λουλούδι για το δολοφονημένο παιδί της.
Η εκπομπή παρουσίασε και τη βαθιά έρευνα όλα αυτά τα πέντε χρόνια για να αποκαλυφθούν:
Τα δάνεια που είχαν φορτώσει στον Κωστή και η πλαστογραφία εγγράφων.
Το ψεύτικο σενάριο πως δήθεν ο Κωστής εξαφανίστηκε με τον οδηγό ενός αγνώστου αυτοκινήτου μες στην καταιγίδα.
Η πορεία του αγροτικού αυτοκινήτου του πατριού, η πώληση και το αίμα στην κουκούλα της καρότσας του.
Το ζευγάρι συνελήφθη στο σπίτι όπου διέμεναν τα τελευταία χρόνια στην Ελευσίνα μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος τους. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, περιύβριση νεκρού, ψευδορκία αλλά και πλαστογραφία.
Τι συνέβη πριν θαφτεί
Ο κυνηγός που βρήκε το πτώμα του άτυχου Κωστή Πολύζου, μίλησε  για πρώτη φορά, ανέφερε πως το παιδί πρέπει να το είχαν περιλούσει με καμένα λάδια, για να μην μυρίζει, καθώς το ρούχα του ήταν μαυρισμένα.
«Έκανα ορισμένες ερωτήσεις κι εγώ. Ρώτησα, μάλιστα, τον πατριό του για το αυτοκίνητο, υπήρχε μια κηλίδα λάδια καμένα, μπροστά στην καλύβα που είχε τα μελίσσια και μου είπε ότι άλλαξε τα λάδια του αυτοκινήτου. Πράγμα που δεν ήταν τέσσερα κιλά λάδι καμένο, ήταν πάνω από 20 κιλά, πάρα πολύ. Ήταν μια κηλίδα πάνω από δύο μέτρα, τρία. Αυτό δεν το είχαμε πει τότε, όλα στην πορεία βγαίνουν. Πιστεύω ότι το παιδί το είχαν λούσει με τα λάδια τα καμένα, τα ρούχα του παιδιού ήταν μαυρισμένα. Δεν προσπάθησαν να το κάψουν, απλά μήπως το έκαναν για τη μυρωδιά».
Τι είπε το «σατανικό» ζευγάρι στον κυνηγό…
Η ρεπόρτερ του «Τούνελ» βρέθηκε και πάλι με τον κυνηγό που το δικό του προφητικό όνειρο οδήγησε στην αποκάλυψη του πτώματος του άτυχου νέου. Όπως της είπε, το ζευγάρι είχε πάει να τον συναντήσει. «Μου έλεγαν ότι όλοι τους κατηγορούσαν και τότε εγώ είπα στη μάνα: Κοίτα αυτή τη σκύλα με τα κουτάβια της. Για κάνε να της πάρεις ένα μακριά της να δεις πως θ’ αντιδράσει. Εσύ ούτε καν έψαξες το παιδί σου…». Του είχε κάνει εντύπωση που και οι δύο ήταν ψυχροί κι ανέκφραστοι. Στεναχωρήθηκε πολύ όταν έμαθε πως λίγο μετά την ανεύρεση του νεκρού παιδιού τους, αυτοί διασκέδαζαν σε τοπικό πανηγύρι...
Μίλησε για ένα ακόμα περιστατικό το οποίο είχε παρατηρήσει κι ένας πυροσβέστης που συμμετείχε τότε στις έρευνες. Κοντά στην αποθήκη με τα μελίσσια στο χωράφι του Ντιού, υπήρχε μια τεράστια κηλίδα από λάδια αυτοκινήτου που η ποσότητα της δεν δικαιολογούσε μια απλή αλλαγή λαδιών.
Από τότε που βρέθηκε το πτώμα του παιδιού, πάει κάθε χρόνο στη γιορτή του στο συγκεκριμένο σημείο και ανάβει ένα κεράκι στη μνήμη του…
Το μυστήριο με το θάνατο του πατέρα
Ο ξαφνικός θάνατος του 42χρονου Γιώργου Πολύζου πατέρα του Κωστή από καρδιά,  αποτελεί μυστήριο για την οικογένεια του. Ο φάκελος του ανοίγει για να ερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του και γιατί δεν έγινε νεκροτομή.
Στο στούντιο του «Τούνελ» βρέθηκε ο ειδικός επιστήμονας και πραγματογνώμονας κ. Γιώργος Φιτσιάλος. Μίλησε για μία σύγχρονη μέθοδο που μπορεί να δώσει στοιχεία για τα ακριβή αίτια θανάτου του ακόμα και δέκα εννέα χρόνια μετά.
Οπως είπε χαρακτηριστικά: "Εάν τα οστά είναι καλοδιατηρημένα μπορούμε να κάνουμε ένα πλήρες τοξικολογικό προφίλ και να βρούμε τις πιθανές ουσίες που του είχαν χορηγηθεί εκείνη την περίοδο. Τότε δεν υπήρχαν υποψίες για περαιτέρω έρευνα. Τώρα η οικογένεια μπορεί να πάρει τις απαντήσεις που θέλει".
Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα η Δέσποινα Κουτσέγκου έβλεπε πως στο διαδίκτυο είχαν οργανωθεί ομάδες υπέρ του Κωστή που άφηναν αιχμές εναντίον της και ζητούσαν δικαίωση. Δημιούργησε δύο προφίλ στο Facebook με ψεύτικο όνομα και άρχισε να εμφανίζεται σαν μια θλιμμένη μάνα που μιλούσε μέρα νύχτα στις φωτογραφίες του δολοφονημένου της παιδιού. Παράλληλα προσπαθούσε να έχει πρόσβαση σε άλλες σχετικές σελίδες για να μάθει πληροφορίες για την πορεία της έρευνας.
Το χρονικό
Τα ίχνη του Κωστή Πολύζου χάθηκαν μια νύχτα με καταιγίδα, από το σπίτι του στη Σιάτιστα. Ήταν 18 Φεβρουαρίου του 2011. Δεκαπέντε μέρες μετά, η μητέρα και ο πατριός του ζήτησαν τη βοήθεια του «Τούνελ» για την αναζήτηση του. Η απάντηση για την τύχη του δόθηκε επτά μήνες αργότερα όταν τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν το μισοφαγωμένο του πτώμα σε χωράφι που ανήκε στον πατριό του. Λίγες ώρες πριν τη μακάβρια αποκάλυψη , το «σατανικό» ζευγάρι έδινε άλλη μία «παράσταση» στο στούντιο της εκπομπής. Αδιάψευστος μάρτυρας η κάμερα του «Τούνελ»…
Η «παράσταση» που έδωσαν στο «Τούνελ» μητέρα, πατριός και αδελφός
Όταν τον Μάρτιο του 2011 η Δέσποινα Κουτσέγκου και ο σύζυγος της Χρήστος Ντιός εμφανίστηκαν στο «Τούνελ» για την εξαφάνιση του μεγαλύτερου γιου της οικογένειας Κωστή Πολύζου 23 χρόνων, άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα μιας πρωτοφανούς για τα ελληνικά χρονικά υπόθεσης.
Από τις πρώτες έρευνες η Αγγελική Νικολούλη έφερε στο φως στοιχεία που έδειχναν δολοφονία. Κανείς όμως τότε δεν φανταζόταν ότι θα χρειάζονταν πέντε χρόνια ενδελεχούς έρευνας και αποκαλύψεων , δώδεκα εκπομπές, συνεχείς αναφορές του «Τούνελ» στο θέμα και η πολύωρη κατάθεση της δημοσιογράφου στον Ανακριτή, για να οδηγηθούν οι Αρχές στη σύλληψη τους.
Το «σατανικό» ζευγάρι φιλοξενήθηκε στο «Τούνελ» τρεις φορές μέχρι να αποφασίσει να επιτρέψει στην εκπομπή να βρεθεί στο σπίτι τους στη Σιάτιστα για έρευνα. Με αδιάψευστο μάρτυρα την κάμερα, άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες αντιφάσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλεγαν πως χάθηκε το παιδί.
Μια καλοστημένη «παράσταση» της μητέρας του Κωστή αλλά και του ετεροθαλούς αδελφού του ότι συνομίλησε με κάποιον άγνωστο οδηγό μέσα στη βροχή με τον οποίο και τελικά πρέπει να έφυγε από το σπίτι. Μαρτυρία που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ από καμία άλλη. Η συνεχής έρευνα της εκπομπής έφερνε στην επιφάνεια περισσότερα ερωτηματικά για το ρόλο της μητέρας και του πατριού του άτυχου νέου…
Η βοήθεια του φίλου
Καταλυτική ήταν από την αρχή η βοήθεια του φίλου και γείτονα του Κωστή, Σπύρου Καλαμπούκα. Ο 23χρονος τον είχε επισκεφθεί το μοιραίο βράδυ πριν εξαφανιστεί και αμέσως μετά επέστρεψε σπίτι του που βρίσκεται ακριβώς απέναντι για να κοιμηθεί.
Ο Σπύρος από την πρώτη στιγμή επέμενε ότι ο φίλος του δεν είχε διάθεση να βγει και απέκλειε το ενδεχόμενο να έχει φύγει με κάποιον άγνωστο που όπως υποστήριζε η οικογένεια είχε σταματήσει έξω από το σπίτι με το αμάξι του. Ο φίλος του άτυχου Κωστή είχε καταθέσει τότε στις Αρχές τις ύποπτες κινήσεις της μητέρας του, η οποία προσπαθούσε να ενοχοποιήσει τον ίδιο για την εξαφάνιση του γιου της.
Τα σκυλιά ξεθάβουν το πτώμα του Κωστή…
Λίγους μήνες αργότερα την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου του 2011, το ζεύγος Κουτσέγκου – Ντιού εμφανίστηκε ξανά στο «Τούνελ» με πρωτοφανή ψυχραιμία που δεν ταίριαζε σε ανθρώπους που είχαν χάσει το παιδί τους. Μ’ ένα σχεδόν μεταφυσικό τρόπο λες και η ψυχή του άτυχου Κωστή δίψαγε για δικαίωση και ανάπαυση, ακριβώς την επόμενη μέρα τα σκυλιά ενός κυνηγού της περιοχής, ξέθαψαν το πτώμα του σε χωράφι ιδιοκτησίας του πατριού του στη θέση Πασά Γεφύρι στα σύνορα Γρεβενών - Κοζάνης. Ο κυνηγός δεν ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές για το μακάβριο εύρημα. Όμως δεν μπορούσε να ησυχάσει ούτε στον ύπνο του. Έβλεπε συνέχεια στο όνειρο του τον άτυχο νέο να του δείχνει το σημείο της ταφής του.
Δυο μέρες μετά ειδοποίησε την αστυνομία. Η μητέρα του Κωστή δεν πήγε αμέσως να τον βρει, να ρωτήσει, να ενδιαφερθεί. Όπως δεν είχε πει ποτέ και στην Αστυνομία ότι το χωράφι που βρέθηκε ο γιος της μισοφαγωμένος από τα σκυλιά και θαμμένος κάθετα στο χώμα με τα ρούχα που φορούσε όταν εξαφανίστηκε, ανήκε στο σύζυγο της… Όταν ο κυνηγός μίλησε στο «Τούνελ» για την αδιαφορία της, πήγε συγκινημένη να τον δει…
Οι συνομιλίες που δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας
27 Σεπτεμβρίου 2011
Με την αποκάλυψη του πτώματος του Κωστή, ρεπόρτερ του «Τούνελ» επικοινώνησαν με την μητέρα και τον πατριό του που εκείνη τη στιγμή δεν βρίσκονταν μαζί. Η ψυχρότητα με την οποία μιλούσαν για το γεγονός ήταν παροιμιώδης. Ο Χρήστος Ντιός έλεγε και ξανάλεγε πως η Αστυνομία δεν τους έδινε πληροφορίες και πως το πτώμα πρέπει να βρισκόταν στο σημείο ένα με δύο χρόνια. Δεν απάντησε ευθέως αν το χωράφι που βρέθηκε το παιδί ήταν δικό του και προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει τον δημοσιογράφο λέγοντας « δεν ξέρουμε λεπτομέρειες, λένε ότι έχει βρεθεί κοντά σε μια αποθήκη μελισσοκόμων. Η ΕΜΑΚ έχει ψάξει στην περιοχή, είχε πάει και ο πατέρας μου με έναν μηχανικό για να μετρήσουν τη γη, αλλά δεν είχαν δει τίποτα…»
Η Δέσποινα Κουτσέγκου άκαμπτη και ψυχρή σε αντίθεση με τα όσα λίγο πριν είχε πει ο σύζυγος της, ανέφερε στο «Τούνελ»: «Δεν γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει το πτώμα αν είναι άνδρας ή γυναίκα ή τι ηλικία έχει. Είναι δικιά μας η αποθήκη που υπάρχει εκεί. Εμείς δεν πήγαμε στο σημείο αλλά έχουμε στείλει ανθρώπους να δουν. Ελπίζουμε να μην είναι ο Κωστής».
28 Σεπτεμβρίου 2011
Την επόμενη μέρα που η Αγγελική Νικολούλη επικοινώνησε με τη Δέσποινα Κουτσέγκου, δεν είχε ακόμη δώσει αίμα στις Αρχές για ταυτοποίηση με το πτώμα. Την ίδια ώρα που το πανελλήνιο είχε ξεσηκωθεί με την είδηση της αποκάλυψης του πτώματος του παιδιού της, εκείνη εξακολουθούσε να μιλάει με πρωτοφανή ψυχραιμία. Έλεγε στη δημοσιογράφο πως δεν μπορούσε να καταλάβει ποιος θα μπορούσε να κάνει κακό στον Κωστή καθώς εκείνος ήταν ήσυχος και δεν έκανε περίεργες παρέες. Επέμενε πως είχαν πει στους αστυνομικούς πως το χωράφι τους ανήκε και πως σαν οικογένεια δεν είχαν διαφορές με άλλους ανθρώπους.
Όταν η Αγγελική Νικολούλη της είπε πως δεν την έπεισαν τα όσα είχε πει ο μικρός της γιος στην κάμερα της εκπομπής και πως έμοιαζε σαν κάποιος να τον είχε κατευθύνει, η Κουτσέγκου αντέδρασε: «Μα τι λες Αγγελική, ποιος θα μπορούσε να έχει κάνει υποχείριο τον μικρό;» Η δημοσιογράφος επέμεινε και τη ρώτησε αν της έχει πει όλη την αλήθεια. «Ποια μάνα θα μπορούσε να κρύβει κάτι για το νεκρό παιδί της;» ήταν η απάντηση της. Στη συνέχεια προσπάθησε να στρέψει τις υποψίες στον παππού και τον θείο του Κωστή, από την πλευρά του βιολογικού του πατέρα. «Όποιος το έκανε πρέπει να τιμωρηθεί» έλεγε τότε στη δημοσιογράφο. Με αγωνία προσπαθούσε να μάθει το περιεχόμενο μιας μαρτυρίας που είχε φτάσει στην εκπομπή και που η Αγγελική Νικολούλη σκόπιμα δεν είχε αποκαλύψει.
29 Σεπτεμβρίου 2011
Όσο οι εξελίξεις έτρεχαν και το αστυνομικό δελτίο δεν σταματούσε να μεταδίδει ειδήσεις γύρω από την υπόθεση που είχε εξοργίσει την κοινή γνώμη, το ζεύγος Κουτσέγκου – Ντιού δεν είχαν καν πλησιάσει στο χωράφι που βρέθηκε το πτώμα του άτυχου Κωστή. Η Δέσποινα Κουτσέγκου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της δημοσιογράφος από το «Τούνελ» στις 29 Σεπτεμβρίου, έλεγε: « Δεν έχουμε κάποιο νεότερο, μας έχουν απαγορέψει από την Αστυνομία να μιλάμε για την υπόθεση.» Μιλούσε για τα ρούχα αυτού του ανθρώπου που βρέθηκε.. Λες και ο «άνθρωπος» αυτός δεν ήταν το παιδί της, αλλά κάποιος ξένος που δεν την ενδιέφερε. Τα λεγόμενα της στη συνέχεια, εξακολουθούσαν να προκαλούν έκπληξη αλλά και αγανάκτηση. «Δεν πήγε κανένας στο χωράφι από μας, γιατί μας είπαν ότι φυλάσσεται. . Αν πηγαίναμε θα βρίσκαμε τον μπελά μας στα καλά καθούμενα γιατί όλες οι υποψίες πέφτουν επάνω μας…» Όταν ο δημοσιογράφος τη ρώτησε μήπως συνέβη κάποιο ατύχημα εκείνη τη μοιραία νύχτα στο σπίτι τους εκείνη αντιδρώντας έντονα απάντησε: «Είναι δυνατόν μια μάνα να σκοτώσει το παιδί της; Επειδή υπάρχουν αρρωστημένα μυαλά δεν σημαίνει ότι οι γονείς σκοτώνουν τα παιδιά τους…» Συνέχιζε να παραπονιέται στον δημοσιογράφο γιατί κανείς από το «Τούνελ» δεν της αποκάλυπτε τι έλεγαν μαρτυρίες που έφταναν στην εκπομπή. Την ίδια ώρα η κάμερα την είχε καταγράψει να χύνει κροκοδείλια δάκρυα μπροστά σε γείτονες και να λέει: «Δεν μας αφήνουν να αφήσουμε ένα λουλούδι στο χώρο που βρέθηκε νεκρό το παιδί μας που δεν πείραξε κανέναν…»
7 Οκτωβρίου 2011
Κλαίγοντας και με τη φράση «είναι δίποδα τέρατα, τερατόμορφα αυτοί που σκότωσαν τον Κωστή..» η Δέσποινα Κουτσέγκου λίγες μέρες μετά την τυχαία αποκάλυψη του πτώματος του παιδιού της, μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη προσπαθούσε να δείξει μια άλλη εικόνα. «Μ’ αυτά που λένε τον δολοφονούν κάθε μέρα. Άγγελος είναι ο Κωστής πια, έγινε άγγελος…» έλεγε χαρακτηριστικά στη δημοσιογράφο στην τελευταία μεταξύ τους συνομιλία. «Θέλω η ψυχούλα του να ηρεμήσει, θέλω να φιλήσω το παιδί μου…» έλεγε κλαίγοντας τη μια στιγμή και την άλλη επιστράτευε τη γνωστή της ψυχραιμία προσπαθώντας να αντιστρέψει το κλίμα εις βάρος της. «Ο μικρός μου γιος φοβάται και ρωτάει αν αυτοί που σκότωσαν τον Κωστή θα σκοτώσουν και μας…» Όταν είπε στην Αγγελική Νικολούλη ότι η κηδεία του Κωστή θα γίνει στην Ελευσίνα και όχι στη γενέτειρα του στη Σιάτιστα όπου είναι θαμμένος και ο βιολογικός του πατέρας, η δημοσιογράφος παρατήρησε πως αυτό θα προκαλούσε οργή και θα ξεσήκωνε τον κόσμο. «Δεν μπορώ να έχω το παιδί μου μακριά μου» ήταν η αφοπλιστική της απάντηση.
Το «Τούνελ» βρίσκει την πορεία του αυτοκινήτου του πατριού και το αίμα στην κουκούλα…
Όσο η υπόθεση του Κωστή Πολύζου βρισκόταν στα συρτάρια των ανακριτικών αρχών, το «Τούνελ» συνέχιζε σε βάθος τη μεθοδική έρευνα. Τον Μάρτιο του 2014 αξιοποιώντας σημαντικές πληροφορίες που έφτασαν στην εκπομπή, ερεύνησε την πορεία του αγροτικού αυτοκινήτου του πατριού του Κωστή, που πούλησε λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση του. Η έρευνα έδειξε ότι ο Χρήστος Ντιός απευθύνθηκε σε μάντρα της περιοχής για να πουλήσει το 4χ4 μάρκας Nissan Navara αγροτικό του. Στον ιδιοκτήτη της μάντρας είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση το πόσο βρώμικο ήταν όταν του το παρέδωσε. Αναγκάστηκε να το στείλει σε πλυντήριο αυτοκινήτων όπου το έπλυναν με βιολογικό καθαρισμό έντεκα φορές. Ο ιδιοκτήτης του πλυντηρίου είχε καταθέσει στην αστυνομία πως είχε διακρίνει κόκκινες κηλίδες στο κάθισμα, την πίσω πόρτα και την ταπετσαρία που παρά την προσπάθεια του δεν καθάρισαν..
Στη συνέχεια το «Τούνελ» εντόπισε σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας το νέο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου ο οποίος προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει στην έρευνα. Η κουκούλα της καρότσας του αγροτικού είχε στο εσωτερικό της σημάδια «σκουριάς». Ο συνεργάτης της εκπομπής γενετιστής και ειδικός πραγματογνώμονας κ. Γιώργος Φιτσιάλος εξέτασε την κουκούλα. Όπως και στην περίπτωση του Μάριου Παπαγεωργίου η ειδική μέθοδος ανίχνευσης έδειξε στο εσωτερικό της κουκούλας ανθρώπινο αίμα. Δυστυχώς λόγω των καθαρισμών, της πολυκαιρίας και της έκθεσης σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, το γενετικό αυτό υλικό δεν μπόρεσε να ταυτοποιηθεί.
Νέος κύκλος ερευνών του «Τούνελ» με αποκαλυπτικά στοιχεία…
Οι μαρτυρίες που όλα αυτά τα χρόνια συγκέντρωνε το «Τούνελ» φώτιζαν το σκοτεινό τοπίο. Τη μοιραία εκείνη βροχερή νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου του 2011, υπήρξαν μάρτυρες που είδαν τον Κωστή να μπαίνει στο σπίτι του αλλά κανείς δεν τον είδε να βγαίνει. Επίσης καμία μαρτυρία δεν επιβεβαίωσε αυτό που ισχυριζόταν ο ετεροθαλής μικρότερος αδελφός του. Ότι συνομιλούσε με κάποιον που είχε σταματήσει με το αμάξι του έξω από το σπίτι. Το «Τούνελ» είχε αποκαλύψει πως ο Κωστής είχε πάρει στο όνομα του υπέρογκα δάνεια για λογαριασμό της μητέρας και του πατριού του. Οι τράπεζες ζητούσαν τις δόσεις που εκκρεμούσαν και δεν είχαν πληρωθεί, από δύο άνδρες που είχαν το ίδιο ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο. Τον Ιούνιο του 2011 η μητέρα και ο πατριός του Κωστή εμφανίστηκαν στο ΚΕΠ Κοζάνης με μια πλαστή αίτηση ζητώντας το γνήσιο της υπογραφής του νεκρού παιδιού, για να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη για υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Τον Απρίλιο του 2014 ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος με παρέμβαση του είχε μεταφέρει την αγανάκτηση του κόσμου της Σιάτιστας για την κωλυσιεργία των Αρχών γύρω από την υπόθεση. Όπως χαρακτηριστικά είχε πει, είναι απορίας άξιο με τόσο εντυπωσιακά στοιχεία που έχουν βγει στο φως , να μην βρίσκεται ο ένοχος. Τότε είχε δημοσίως αναφερθεί στην αποτελεσματική έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη και ζητούσε τη δικαίωση της μνήμης του αδικοχαμένου νέου.
«Μετά τη σύλληψη ο Κωστής ήρθε στον ύπνο μου να με ευχαριστήσει…»
Ο Βαγγέλης Πολύζος θείος του Κωστή, μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ». «Όλη η Ελλάδα περίμενε αυτή την εξέλιξη. Έστω και τώρα δικαιώνεται η ψυχή του Κωστή» ήταν τα πρώτα του λόγια. Θυμάται που παρακαλούσε τον ανιψιό του να μην ακούσει την προτροπή της μητέρας του και να μην πουλήσει το οικογενειακό σπίτι που του είχε αφήσει ο πατέρας του. Ο Κωστής όμως την άκουγε τυφλά. Ο ίδιος δεν είχε καλές σχέσεις με την Δέσποινα και δεν του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι εκείνη προσπαθούσε να τον ενοχοποιήσει για το έγκλημα, όπως έκανε και με τον καλύτερο του φίλο Σπύρο Καλαμπούκα. «Ειδικά με τον Σπύρο ήταν σαν αδέλφια, μεγάλωσαν μαζί» είπε.
Το μέλημα του πια είναι να προσπαθήσει να μεταφέρει τα οστά του ανιψιού του στη γενέτειρα του τη Σιάτιστα, δίπλα σ’ αυτά του πατέρα του Γιώργου Πολύζου. Ο θάνατος του πατέρα του Κωστή πριν από χρόνια, αρχικά είχε αποδοθεί σε καρδιακό σοκ. Τώρα ο φάκελος του ανοίγει για περαιτέρω έρευνα.
Ο Σπύρος που από την πρώτη στιγμή προσπαθούσε να βοηθήσει τις Αρχές και την εκπομπή, έκανε λόγο για την αδιάφορη στάση που είχε η Δέσποινα Κουτσέγκου απέναντι στο μεγάλο της γιο. Γνώριζε πως προσπαθούσε να στρέψει σε κείνον τις υποψίες. «Όσο ήταν εδώ στη Σιάτιστα, δεν μου το έδειχνε. Τώρα κοιτάει να σώσει το τομάρι της και κατηγορεί εμένα…» τόνισε χαρακτηριστικά. Όπως είπε στο «Τούνελ» δέχτηκε από τη μητέρα του Κωστή ένα τηλεφώνημα αφού βρέθηκε το πτώμα του φίλου του. Του έλεγε να μην ξαναβγεί στην εκπομπή γιατί στιγμάτιζε την οικογένεια της. «Έκανα ότι μπορούσα για να βοηθήσω την αστυνομία, την Αγγελική και τον Κωστή για να βρεθεί η αλήθεια» είπε. Πρόσφατα μετά τη σύλληψη του σατανικού ζεύγους είδε τον φίλο του, στον ύπνο του. Ο Κωστής του χαμογελούσε σαν να τον ευχαριστούσε… Το σοκ για τον Σπύρο ήταν μεγάλο…                     
anikolouli