Latest News

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Συγκλονίζει η μητέρα της Ανθής Λινάδρου: Το παιδί μου ήθελε να έρθει στον Πειραιά, αλλά δεν πρόλαβε...

Η τραγική μητέρα περιγράφει τη ζωή της άτυχης Ανθής Λινάδρου στο Βελβεντό, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, αλλά και τις επόμενες...
κινήσεις της.

Η Ανθή ζούσε άσχημα στο Βελβεντό και περίμενε να τελειώσει το παιδί το σχολείο για να φύγει.. Έχανε τα μαλλιά της και πήγαινε σε ψυχολόγο”. Είναι τα λόγια της κυρίας Παρασκευής Λινάρδου, μητέρας της άτυχης Ανθής που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του συζύγου της. Η μητέρα της κοπέλας μιλώντας στο protothema.gr περιγράφει τη ζωή της κοπέλας στο Βελβεντό, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε αλλά και τις επόμενες κινήσεις της που είναι η επιμέλεια των παιδιών την οποία πήρε προσωρινά μετά από απόφαση του δικαστηρίου. 

“Το παιδί μου ζούσε άσχημη ζωή και το καλοκαίρι θα έφευγε. Περίμενε να τελειώσει το παιδί το σχολείο. Της έλεγα ότι τη στηρίζω γιατί ανησυχούσε ότι δεν είχε δουλειά. Όμως εγώ της έλεγα ότι δεν πειράζει θα τη στηρίζω μέχρι να βρει τη δουλειά και θα της κρατούσα και τα παιδιά. Θα με βοηθούσαν τα αδέρφια μου. Και τώρα που πήραμε προσωρινά την επιμέλεια μέχρι να εκδικαστεί στις 10 Φεβρουαρίου, αυτοί θα με βοηθήσουν”. 
Πότε ξεκίνησαν τα προβλήματα; 
“Τα προβλήματα άρχισαν από την αρχή του γάμου όταν πήγαν όλοι μαζί να μείνουν στο Βελβεντό. ΄Το παιδί μου άρχισε να χάνει τα μαλλιά τής. Πήγε σε γιατρό και στη συνέχεια σε ψυχολόγο. Σε μια ομάδα ψυχολογικής στήριξης του δήμου. Της έλεγα παιδί μου αυτά είναι άγχος. Τι σε αγχώνει; Και απαντούσε “μαμά γυρίζω στο σπίτι και ενω είχαμε πει να φάμε όλοι μαζί μου παράγγελνε πίτσα η πεθερά μου”. Το παιδί μου δεν το ήθελαν γιατί έχουν μια φοβία οι Βελβεντινοί στους ξένους.  Η ψυχολόγος της είχε προτείνει να πάει και ο άνδρας της. Το είχαμε συζητήσει όλοι μαζί. Αυτός πάντα υποσχόταν ότι θα πάει αλλά ποτέ δεν  πήγαινε”.
Πότε αποφάσισε να χωρίσει; 
“Την είχε πάρει την απόφαση πριν δύο μήνες και θα έφευγε το καλοκαίρι. Στην κόρη μου τη μικρή είχε πει ότι θα έφευγε τα Χριστούγεννα όμως στα τέλη Νοεμβρίου έσπασε το πόδι της, ένα χτύπημα περίεργο που με κάνει να σκέφτομαι ότι μπορεί να της το έσπασε αυτός, παρόλο που μου είπε ότι έπεσε από τη σκάλα και επειδή είχε το γύψο, το ανέβαλλε για το καλοκαίρι”. 
Όταν σας πήρε τηλέφωνο τι σας είπε; 
“Με πήρε στις 8 το πρωί και μου είπε ότι η Ανθή θα έβγαινε για ποτό και έχει εξαφανιστεί. Δεν ανησύχησα γιατί σκέφτηκα ότι θα πήγε σε κάποια φίλη της και θα κοιμήθηκε εκεί γιατί έφυγε με νάρθηκα, χωρίς πατερίτσες χωρίς τα γυαλιά μυωπίας χωρίς παλτό. Και τον ρώτησα πως έφυγε έτσι; Μήπως μαλώσατε; Και μου έλεγε όχι πήγε για ποτό...”. 
Η Αστυνομία τι σας είπε; 
“Πήγα στην Αστυνομία και είδα ότι τον είχαν γυμνώσει και είχε γρατζουνιές όμως οι αστυνομικοί μου είπαν να μην το ρωτήσω για αυτό. Και το απόγευμα όταν πήγαμε σπίτι, το γουρούνι, πήγε στο κρεβάτι που σκότωσε την κόρη μου, κοιμήθηκε και ροχάλιζε. Καταλαβαίνετε; Για τι αναίσθητο ψυχρό εκτελεστή μιλάμε;”. 
 Η νομική άποψη 
Η δικηγόρος της οικογένειας Λινάρδου κυρία Παρασκευή Σαββίδου τονίζει πως “Καταθέσαμε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την ανάκτηση προσωρινά της επιμέλειας των παιδιών στη μητέρα του θύματος, τη μητέρα της Ανθής προκειμένου να επιτραπεί η μετοίκηση των παιδιών στον Πειραιά όπου κατοικεί η μητέρα ενώ ετέθη θέμα σχετικά με τη δέσμευση κάποιων λογαριασμών που θα χρειαστούν για τη διατροφή των παιδιών. Η πρόεδρος χορήγησε προσωρινή διαταγή για την επιμέλεια στην Παρασκευή Λινάρδου και δέχτηκε τη μετοίκηση των παιδιών από το Βελβεντό στον Πειραιά”.