Latest News

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Λιμενικοί ανάγκασαν τον Τούρκο διακινητή να δει τα πτώματα των παιδιών που μετέφερε στην Σάμο [βίντεο]

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει το δράμα των Σύριων προσφύγων σε όλες του τις διαστάσεις μετέδωσε το Αγγλικό Sky News. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Το ρεπορτάζ αφορούσε το ναυάγιο της περασμένης Πέμπτης όπου έχασαν τη ζωή τους τρία παιδιά,όλα τους κάτω των 5 ετών όταν η βάρκα στην οποία είχαν επιβιβαστεί μαζί με άλλους πρόσφυγες, ανετράπη στα ανοιχτά της Σάμου.

Ο 20χρονος διακινητής συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές και οι άνδρες του Λιμενικού τον ανάγκασαν να δει τα άψυχα σώματα των μικρών παιδιών για να καταλάβει το μέγεθος της τραγωδίας που έφερε.
Ο Ακ Οσκάρτ, ο οποίος κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία, παράνομη διακίνηση μεταναστών και πρόκληση ναυαγίου, ξέσπασε σε κλάματα στη θέα των τριών μικρών παιδιών, ενός 4χρονου κοριτσιού και δύο αγοριών δύο ετών.
Ο κατηγορούμενος δήλωσε πως ταξίδευε στην Ελλάδα για να βρει δουλειά και πως δεν πληρώθηκε για να μεταφέρει τους πρόσφυγες. Παραδέχθηκε πως τέσσερις άλλοι Τούρκοι διακινητές τον έπεισαν να μπει στη βάρκα και πως ήταν η πρώτη φορά στη ζωή του που κλήθηκε να οδηγήσει πλοιάριο.