Latest News

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Νέες αποκαλύψεις για υπόθεση Νομισματοκοπείο - Όλο το παρασκήνιο για το σχέδιο της δραχμής

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της ενδεχόμενης εισβολής στο νομισματοκοπείο, που θα γινόταν ώστε να στηριχθεί η μετάβαση στη δραχμήσύμφωνα με τα λεγόμενα του Διοικητή της Τράπεζας...
της Ελλάδος.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» την περασμένη Τρίτη και ερωτηθείς για το αν είχε πληροφόρηση για σχέδιο εισβολής στο νομισματοκοπείο, απάντησε: «Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους». 
Στην συνέχεια είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες ότι το περασμένο καλοκαίρι η κυβέρνηση επιχείρησε με φρουρά της ΕΥΠ να αποτρέψει σχέδια εισβολής στο νομισματοκοπείο.Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Πρωθυπουργός όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο να «απαλλοτριωθούν» τα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο σήμανε συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Με εντολή του Πρωθυπουργού η ΕΥΠ ανέλαβε τότε να φρουρεί το Νομισματοκοπείο προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση εφόδου.
Τα "ΝΕΑ Σαββατοκύριακο" αποκαλύπτουν τους διαλόγους μεταξύ Γ. Στουρνάρα και Προκόπη Παυλόπουλου, όταν ο διοικητής της ΤτΕ πληροφορήθηκε από στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στα μέσα Ιουνίου ότι υπήρχε σχέδιο για παράλληλο νόμισμα, ενώ η πληροφορία διασταυρώθηκε και από υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Ο κ. Στουρνάρας φαίνεται πως είπε σε στενούς του συνεργάτες ότι η φημολογία για υπουργική απόφαση του Γ. Βαρουφάκη για IOU's που θα συνδέονταν στη συνέχεια με τη δραχμή ήταν έντονη λίγο πριν το δημοψήφισμα.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έθεσε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σε συναγερμό και ξεκίνησε επαφές για να αποτρέψει την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Έχοντας την πληροφορία πως η υπουργική απόφαση του Γ. Βαρουφάκη θα υπογραφόταν μεταξύ 20 και 25 Ιουνίου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον συνταγματολόγο Ν. Αλιβιζάτο αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμένο.
Ο πρώην πρωθυπουργός είπε στον κ. Στουρνάρα πως η επιστροφή στη δραχμή απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής, ενώ συνεργάτιδά του που μετέβη στο γραφείο του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη του εξήγησε πως υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε και η απλή πλειοψηφία των 151 βουλευτών να αλλάξει το νόμισμα της χώρας.
Την παραμονή της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος, ο Γ. Στουρνάρας, τηλεφώνησε στον Προκόπη Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε για την πιθανότητα να φτάσει στο προεδρικό μέγαρο, υπουργικό απόφαση ή διάταγμα για έκδοση IOU's. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται πως ενημέρωσε τον Διοικητή της τράπεζας ότι δεν προτιμά να παραιτηθεί από το να βάλει την υπογραφή του.

Λαφαζάνης: Κυπατζίδικα μυθεύματα τα περί Νομισματοκοπείου

Για ελεεινά, άθλια κυπ-ατζήδικα σενάρια κάνει λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στο δημοσίευμα που ήθελε τον Αλέξη Τσίπρα να έχει δώσει εντολή στην ΕΥΠ να φρουρεί το Νομισματοκοπείο.
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ μιλάει για αστεία αστυνομική υπόθεση και τονίζει ότι τέτοια πράγματα «ούτε στα πιο ευφάνταστα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα δεν έχουν γραφεί».
Υπογραμμίζει δε ότι η «υπόθεση Νομισματοκοπείο» αποτελεί όχημα στα χέρια σκοτεινών κέντρων ανωμαλίας του εξωτερικού και του εσωτερικού, που επιδιώκουν να φοβίσουν, να αποπροσανατολίσουν και να ανακόψουν επερχόμενες ανατρεπτικές εξελίξεις στην χώρα.
Η ανακοίνωση Λαφαζάνη
''Με αφετηρία τις βρομιές Γ. Στουρνάρα και με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης Τσίπρα, σκοτεινά κέντρα του εξωτερικού και του εσωτερικού μαζί με τα δημοσιογραφικά ''παπαγαλάκια'' τους, συνεχίζουν τις πρωτοφανείς συκοφαντίες για δήθεν κατάληψη του Νομισματοκοπείου, η οποία, τάχα, αποσκοπούσε να περάσει η χώρα στο εθνικό νόμισμα, μετατρέποντας μια πολιτική επιλογή σε αστεία ''αστυνομική'' υπόθεση!.
Νέο επεισόδια στο άθλιο αυτό σίριαλ είναι οι Κυπα- τζήδικες ιστορίες με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας, στην κρίσιμη φάση, πριν να υπογράψει το νέο κατάπτυστο μνημόνιο, έδωσε εντολή, άκουσον – άκουσον, στην ΕΥΠ να φυλάξει το Νομισματοκοπείο από τους επίδοξους εισβολείς και καταληψίες του.
Το τραγικό είναι ότι η κυβέρνηση αντί να διαψεύσει αυτές τις τερατολογίες, τις συντηρεί και τις αναπαράγει με το ''ουδέν σχόλιο''.
Τα ελεεινά και παράλογα αυτά σενάρια, τα οποία ούτε στα πιο ευφάνταστα κατασκοπευτικά μυθιστορήματα δεν έχουν γραφεί, είναι κωμικοτραγικό ότι σπεύδουν με άθλιο και βρώμικο τρόπο να τα υιοθετήσουν οι ηγεσίες όλου του μπλοκ των μνημονιακών κομμάτων, επιβεβαιώνοντας την έσχατη κατάπτωση τους.
Τσίπρας και Στουρνάρας και μαζί τους όλη η μνημονιακή συμμαχία Μητσοτάκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη, Λεβέντη, τρέμουν την κοινωνική οργή και τη λαϊκή κατακραυγή για τα πολιτικά εγκλήματα τους και τις καταστροφικές επιλογές τους. Τρέμουν το νέο ανερχόμενο λαϊκό ανατρεπτικό ρεύμα και τη μεγάλη δυναμική που εμφανίζει η εναντίωση στην ''φυλακή'' της ευρωζώνης.
Είναι προφανές ότι τα Κυπατζήδικα μυθεύματα περί Νομισματοκοπείου δεν συνιστούν απλώς ευτελείς επικοινωνιακές ιστορίες για αγρίους αλλά αποτελούν και όχημα στα χέρια σκοτεινών κέντρων ανωμαλίας του εξωτερικού και του εσωτερικού, που επιδιώκουν να φοβίσουν, να αποπροσανατολίσουν και να ανακόψουν επερχόμενες ανατρεπτικές εξελίξεις στην χώρα.
Όσα ''Νομισματοκοπεία'' και ανακαλύψουν τα κυρίαρχα μνημονιακά κέντρα δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν για τα μεγάλα σκάνδαλα της ΑΤΕ, του ΤΤ, της Eurobank. Για τα μεγάλα σκάνδαλα, επίσης, των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και ειδικότερα της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, μέσω των οποίων διασπαθίστηκαν πάρα πολλές δεκάδες δις δημοσίου χρήματος.
Όσα ''Νομισματοκοπεία'' και αν ανακατέψουν δεν θα μπορέσουν να ανακόψουν το νέο ανερχόμενο αντιμνημονιακό λαϊκό ρεύμα που θα τους σαρώσει ούτε τη μεγάλη λαϊκή δυναμική που γιγαντώνεται για την απεμπλοκή της χώρας από το Γερμανικό ''νομισματικό Ράιχ''.