Latest News

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Χειροπέδες σε 27χρονο αστυνομικό που αποπειράθηκε ν' αποπλανήσει 14χρονη


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία σε βάρος 27χρονου αστυνομικού, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και προσέλκυση παιδιών για...
γενετήσιους λόγους, καθώς και σε βάρος δύο αλλοδαπών, ηλικίας 38 και 39 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία μητέρας, η οποία διαπίστωσε τη δημοσίευση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης γυμνών φωτογραφιών της 14χρονης κόρης της. Σύμφωνα με την καταγγελία, η ανήλικη συνομιλούσε με τον κάτοχο του συγκεκριμένου προφίλ, ο οποίος εμφανιζόταν ως 24χρονος και αντάλλασσαν φωτογραφίες, ενώ της ζήτησε να μεταβεί στην οικία του, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά.
Άμεσα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι το συγκεκριμένο προφίλ αντιστοιχούσε σε σύνδεση του 27χρονου αστυνομικού.
Παράλληλα, από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη, μέσω των οποίων διαχειρίζονταν το πλαστό προφίλ με την γυμνή φωτογραφία της ανήλικης και τα οποία αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις διαδικτύου των δύο αλλοδαπών.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 27χρονου αστυνομικού, διαπιστώθηκε ότι είχε προβεί στη διαγραφή του επίμαχου προφίλ, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε μία φορητή συσκευή σύνδεσης στο διαδίκτυο με εσωτερική κάρτα μνήμης. Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες και στα ψηφιακά μέσα των αλλοδαπών, όπου κατασχέθηκαν συνολικά δυο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εννέα εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και κινητό τηλέφωνο.
Παράλληλα, άλλη μητέρα κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι χρήστης με το ίδιο προφίλ, προσέγγισε την 13χρονη κόρη της μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και της απέστειλε μηνύματα με προτάσεις που αφορούν σε ασελγείς πράξεις, στέλνοντας της και γυμνή του φωτογραφία. Όπως προέκυψε, δημιουργός και διαχειριστής του προφίλ ήταν πάλι ο 27χρονος αστυνομικός.
Το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.