Latest News

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Η συγκλονιστική μαρτυρία μιας 14χρονης που έπεσε θύμα sex trafficking στην Ελλάδα

Στα 14 της χρόνια έπεσε θύμα sex trafficking στην Ελλάδα και εξαναγκάστηκε να δουλέψει ως πόρνη για έξι χρόνια, αφότου ήρθε διακοπές με τη μητέρα της από...
τη Βρετανία.
  Όπως περιγράφει η, 25χρονη πλέον Megan Stephens  έκανε καθημερινά σεξ με περισσότερους από 50 άνδρες και μια φορά με 110 μέσα σε 22 ώρες, όταν ο υποτιθέμενος σύντροφός της την προώθησε σε διακινητές.Πώς, όμως, άρχισε η ιστορία;

Οι γονείς της Megan είχαν χωρίσει όταν εκείνη ήταν 4 ετών και, στη συνέχεια, και οι δύο παρουσίασαν εθισμό στο αλκοόλ. Μόλις η κοπέλα έγινε 14 ετών, ήρθε για διακοπές με τη μητέρα της στην Ελλάδα, όπου γνώρισε, σε ένα μπαρ, έναν 22χρονο άνδρα Αλβανικής καταγωγής με το όνομα Jack. Ξεκίνησαν να έχουν ερωτική σχέση, εφόσον, όπως παραδέχεται η ίδια, είχε μεγάλη ανάγκη να νιώσει αποδοχή και αγάπη.
Στο τέλος των διακοπών τους στη χώρα, η Megan έπεισε τη μητέρα της να την αφήσει να μη γυρίσει στη Βρετανία, προκειμένου να περάσει περισσότερο καιρό με τον Jack. Και εκείνος της είπε ότι η δική του μητέρα έπασχε από καρκίνο στο θυρεοειδή και δεν είχε χρήματα για τη θεραπεία. Στη συνέχεια, την πήγε στην Αθήνα και την έπεισε να ξεκινήσει να δουλεύει ως ημίγυμνη χορεύτρια σε ένα μπαρ, «μόνο για λίγο καιρό», ώσπου να μαζευτούν τα χρήματα για την απαραίτητη εγχείριση.«Μισούσα κάθε στιγμή που χόρευα και δεν μπορούσα να αντικρύσω τα πρόσωπα των ανδρών που με κοιτούσαν», περιγράφει σήμερα. Αλλά, παράλληλα, ένιωθε σαν «ηρωίδα», που βοηθούσε να σωθεί η ζωή της μητέρας του.
Μετά από λίγο καιρό, ο Jack την πήγε σε ένα μπεργκεράδικο, της σύστησε έναν άνδρα με το όνομα Leon και της είπε ότι αυτός είναι το καινούριο της αφεντικό. Οι δύο τους μίλησαν στα ελληνικά και ο Leon έδωσε στον Jack ένα πακέτο χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια, ο Jack την πήγε σε ένα κτίριο όπου βρισκόταν ένα δικηγορικό γραφείο. Tην κλείδωσε μέσα και την οδήγησε σε ένα μικρό δωμάτιο χωρίς παράθυρα.

«Υπήρχε ένα μονό κρεβάτι και μια βιντεοκάμερα στημένη σε τρίποδο», αφηγείται η κοπέλα. «Φοβήθηκα ότι θα με δολοφονήσει. Όμως, ήμουν τόσο σοκαρισμένη που δεν αντέδρασα όταν με βίασε. Ο πόνος ήταν φοβερός, αλλά ένιωθα ήδη πολύ τραυματισμένη ακόμα και για να κλάψω». Ο δικηγόρος έκανε δύο φορές σεξ μαζί της και στο τέλος έσπρωξε ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ προς το μέρος της. Ο Jack της υποσχέθηκε ότι αυτό δεν θα γινόταν για πολύ και πως σύντομα θα μάζευαν τα χρήματα που χρειάζονταν για να κάνουν οικογένεια, να αγοράσουν σπίτι και να αποταμιεύσουν και για αυτοκίνητο. Εκεί, η κοπέλα κατάλαβε ότι θα την έβαζε να το ξανακάνει και ζήτησε να μιλήσει με τη μητέρα της, αλλά εκείνος δεν την άφησε. Όταν επέμεινε, την ξυλοκόπησε.
Σήμερα, ζει με τον σύντροφό της και περιμένουν το πρώτο παιδί τους το Μάρτιο.
Δύο μέρες αργότερα, την ανάγκασε να αρχίσει να δουλεύει κανονικά ως πόρνη και η Megan πήγαινε από το ένα ξενοδοχείο στο άλλο, κάνοντας σεξ με 8-10 άνδρες την ημέρα. Στο μεταξύ, o Jack συνέχισε καθημερινά τις βίαιες επιθέσεις και τον ξυλοδαρμό επάνω της. Κάποια στιγμή, η κοπέλα συνειδητοποίησε ότι ήταν έγκυος 10 εβδομάδων και, όταν του το είπε, εκείνος την έκανε να αποβάλει με μια δυνατή κλωτσιά στην κοιλιά.

Μετά από έξι μήνες παραμονής της κοπέλας στην Αθήνα, στην διάρκεια των οποίων εκείνη εργαζόταν κανονικά ως πόρνη, ο Jack της είπε ότι θα επέστρεφε στο σπίτι του. Την άφησε σε έναν άλλο άνδρα αλβανικής καταγωγής, με το όνομα Elek, στον οποίο έπρεπε να δίνει τη μισή αμοιβή της και την άλλη μισή να τη στέλνει σε εκείνον στο τέλος κάθε εβδομάδας. Ο Elek την έβαλε να δουλέψει σε έναν οίκο ανοχής, όπου οι άνδρες θα πλήρωναν 20 ευρώ για πέντε λεπτά μαζί της. Για μήνες, η κοπέλα έκανε σεξ με περίπου 50 άνδρες τη βραδιάΜια φορά, μάλιστα, έκανε σεξ με 110 μέσα σε 22 ώρες. Όλο τον καιρό που εργαζόταν ως πόρνη, μιλούσε με τη μητέρα της στο τηλέφωνο προσποιούμενη ότι δεν συνέβαινε τίποτα. Εξάλλου, οι διακινητές της την είχαν αναγκάσει να της στέλνει φωτογραφίες που έδειχναν ότι δούλευε σε καφέ. Σύντομα, της μεταδόθηκε και σύφιλη, όταν αναγκάστηκε να κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό για περισσότερα χρήματα.

Η Megan κατάφερε να απαλλαγεί από όλη αυτή τη δραματική κατάσταση όταν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας σε ηλικία 20 ετών. Τότε, πέρασε τρεις μήνες στο νοσοκομείο και μίλησε στο προσωπικό για ό,τι είχε συμβεί. Με τη μητέρα της δεν είχε ιδιαίτερα στενή επικοινωνία. Στη συνέχεια, επέστρεψε στη Βρετανία και μετά από κάποια χρόνια εθισμού στο αλκοόλ, άρχισε να ξεπερνά ό,τι είχε συμβεί και να πάψει να κατηγορεί τον εαυτό της.Σήμερα, ζει με τον σύντροφό της και περιμένουν το πρώτο παιδί τους το Μάρτιο. Σχολιάζοντας τα παλιά, λέει ότι θα έπρεπε να είχε αποδράσει πολύ νωρίτερα, αλλά ένιωθε εντελώς μόνη και, κατά συνέπεια, υπερβολικά αδύναμη για να τα καταφέρει. Τώρα πλέον, σκέφτεται να ιδρύσει και έναν οργανισμό για να βοηθήσει τα θύματα του sex trafficking. Στο μεταξύ, ο Jack έχει προσπαθήσει να τη βρει μέσω των social media και ρωτώντας την οικογένειά της πού βρίσκεται. «Ακόμα φοβάμαι», παραδέχεται η ίδια. «Δεν είναι μόνος του, εξάλλου. Είναι πολλοί σαν αυτόν που θα μπορούσαν να βλάψουν την οικογένειά μου. Έχω σκεφτεί να τους κυνηγήσω και νομικά, αλλά τρέμω να αναφέρω τα ονόματά τους και να ακολουθήσω αυτή την οδό». 
 
Με τίτλο Bought and Sold, η Stephens εξέδωσε βιβλίο με την ιστορία της