Latest News

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Το Star Wars έσπασε όλα τα ρεκόρ!


Τρίβει τα χέρια της η εταιρία Walt Disney, που είδε για πρώτη φορά στην ιστορία της να ξεπερνά σε εισπράξεις από εισιτήρια τα...
5 δισ. δολάρια χάρη στα απανωτά ρεκόρ που της προσφέρει ο «Πόλεμος των άστρων». Το διαστημικό κινηματογραφικό έπος είχε εισπράξεις που θα έκαναν τρισευτυχισμένο τον θείο Σκρουτζ, αφού στο άνοιγμά του στις ΗΠΑ κατέγραψε 248.000.000 δολάρια και παγκοσμίως 529.000.000 δολάρια, ξεπερνώντας και το «Jurassic World» που είχε αποφέρει το πρώτο Σαββατοκύριακο της προβολής του 524.900.000 δολάρια παγκοσμίως.
Το προηγούμενο ρεκόρ για την Disney ήταν το 2013, με ετήσια έσοδα που ανήλθαν στα 4,73 δισ. δολάρια. Τα άλλα μεγάλα στούντιο, όπως η Warner Bros, η Fox και η Universal, έχουν επίσης ξεπεράσει άλλες χρονιές το φράγμα των 5 δισ. δολαρίων, με την τελευταία να κλείνει στα 6,8 δισ. δολάρια για το 2015, χάρη σε επιτυχίες όπως το «Jurassic World» και το «Furious 7».
Τάση της μίμησης
Ο,τι σπάει τα ταμεία, όπως είναι λογικό, προκαλεί την τάση της μίμησης. Ο γνωστός για τις παρωδίες του σκηνοθέτης και παραγωγός Μελ Μπρουκς ανακοίνωσε ότι το σίκουελ της προηγούμενης παρωδίας του «Πολέμου των άστρων», το «Spaceballs», είναι ήδη στα σκαριά.
Η πρώτη ταινία, του 1987, που θεωρείται ένα από τα πιο κλασικά cult, είχε φέρει τα πάνω κάτω στην πλοκή του «Πολέμου των άστρων» με τρόπο που έβγαζε γέλιο. Ισως η μεγαλύτερη δυσκολία στο εγχείρημα του Μπρουκς αυτή τη φορά θα είναι να συγκεντρώσει ξανά το καστ της πρώτης ταινίας, αφού κάποιοι έχουν αποσυρθεί, όπως ο Ρικ Μοράνις, ενώ αρκετοί άλλοι έχουν πεθάνει (βλέπε Τζόαν Ρίβερς και Ντικ Βαν Πάτεν). Ο Μπρουκς, όμως, δεν είναι από τους ανθρώπους που το βάζουν εύκολα κάτω.
«Και σκέφτηκα, αν έκανα μια ταινία που θα έβγαινε αμέσως μετά τη νέα ταινία του "Πολέμου των άστρων", και μερικούς μήνες μετά, το "Spaceballs 2: The search for more money", θα είχα κι εγώ ένα μεγάλο πρώτο Σαββατοκύριακο εισπράξεων, ακόμα και αν μετά το πράγμα καθόταν τελείως και δεν έφερνε πίσω τα λεφτά του» δήλωσε πρόσφατα με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Μπρουκς.
ΗΠΑ: 43χρονος πρώην πεζοναύτης «βαπτίστηκε» Darth Vader
Ο Darth Vader είναι ένας 43χρονος πρώην πεζοναύτης που διαθέτει γυμναστήριο και συγκεντρώνει χρήματα μέσω Διαδικτύου, για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Το παραπάνω δεν είναι η μικρή, πικρή ιστορία του κακού των ταινιών «Πόλεμος των άστρων», αλλά η πραγματική ιστορία του Ερικ Γουέλτς από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος άλλαξε το όνομά του σε Darth Vader, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες. «Ηθελα να αποκοπώ από τον εαυτό μου και από το παρελθόν μου» δηλώνει ο Darth Vader από την Κανανταϊγκούα, ο οποίος μεγάλωσε σε ανάδοχες οικογένειες και διαγνώστηκε με λευχαιμία το 2002. Από τότε δίνει και κερδίζει μάχες με τον καρκίνο.