Latest News

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Βάζουν πινακίδες στους δρόμους του Πειραιά


Όσοι κυκλοφορούν κάτω στο λιμάνι του Πειραιά δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει τύχει να τους σταματήσει κάποιος περαστικός και να τους ρωτήσει πληροφορία για... ένα δρόμο!
Οι περιπτεράδες της πόλης δεν κάνουν άλλη δουλειά από το ν' απαντούν στους περαστικούς που βρίσκεται η τάδε οδός. 
Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι δρόμοι δεν έχουν πινακίδες ονοματοθεσίας, καθώς η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες επί δημαρχίας Ανδρέα Ανδριανόπουλου!

Τώρα μαθαίνουμε πως η  Δημοτική Αρχή Πειραιά ξεκίνησε μια ανάλογη προσπάθεια  τοποθέτησης νέων πινακίδων ονοματοθεσίας, εστιάζοντας στη διευκόλυνση των δημοτών και τη σωστή καθοδήγηση των επισκεπτών κρουαζιέρας στα αξιοθέατα της πόλης.

Σε πρώτη φάση, τοποθετήθηκαν 150 νέες πινακίδες ονοματοθεσίας περιμετρικά του Λιμανιού, ενώ συνολικά θα τοποθετηθούν πάνω από 2.000 πινακίδες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά εντός του 2016.

Παράλληλα, πάνω στους ίδιους στύλους, όπου κρίνεται απαραίτητο,  προστίθενται πινακίδες κατεύθυνσης για τους πολίτες και τους επισκέπτες της κρουαζιέρας, σε σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος καθώς και σε περιοχές όπου υπάρχουν δημόσιες υπηρεσίες.

 Αν και η προσπάθεια δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, σίγουρα είναι μια καλή αρχή,αρκεί  να μπουν πινακίδες σ΄όλους τους δρόμους της πόλης. 

@Αν τώρα δώσουμε συγχαρητήρια στο δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Αργουδέλη δεν πιστεύω να παρεξηγηθούμε, αλλά δεν πειράζει δεν είναι πρώτη ούτε τελευταία φορά...