Latest News

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ποιοι είναι οι άποροι του Δήμου Πειραιά

Μια πολύ περίεργη και κάπως παρεξηγήσιμη μικροπολιτική αντίληψη φαίνεται πως έχουν στο Δήμο Πειραιά για το ποιοι θεωρούνται άποροι...
στην πόλη.
Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνει κανείς από το γεγονός ότι οι επιταγές του ΟΛΠ μοιράζονται και φέτος στους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά αν κι άλλαξε φέτος η απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού και αναφέρει ότι οι δωροεπιταγές να δοθούν σε ευπαθείς οικογένειες. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Reportaz Net, πρόκειται για τις επιταγές που δίνει τα τελευταία χρόνια ο ΟΛΠ στο Δήμο Πειραιά, όπως και σε άλλους Δήμους Κερατσίνι Δραπετσώνα - Πέραμα για να μοιραστούν στα παιδιά των εργαζομένων. 
 Το θέμα με τις δωροεπιταγές είχε ξεκινήσει πριν λίγα χρόνια επί δημαρχίας Βασίλη Μιχαλολιάκου και αποδείχθηκε ότι ήταν το μόνο που διεκδίκησε και πήρε από τον ΟΛΠ με το επικό "θα διεκδικήσω μέχρι και το τελευταίο ευρώ που μας χρωστάνε". 
Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, φέτος ο ΟΛΠ άλλαξε την απόφασή του και τις δωροεπιταγές. Μπορεί να τις δίνει πάλι στους Δήμους αλλά για τα παιδιά ευπαθών - οικονομικά αδύναμων οικογενειών της πόλης. (Φυσικά ο ΟΛΠ δεν δίνει τις δωροεπιταγές γιατί ξαφνικά έγινε "καλός Σαμαρείτης", αλλά για να δικαιολογήσει αυτά που δεν αποδίδει στους Δήμους όσα δικαιούνται...)
Η Δημοτική Αρχή του Πειραιά όμως τις επιταγές θα τις μοιράσει και πάλι στους εργαζόμενους. Μπορεί κάποιοι να ανήκουν κι αυτοί στις ευπαθείς ομάδες, αλλά σίγουρα έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη οι άνεργοι γονείς και άπορες οικογένειες της πόλης. Ενδεικτικά αναφέρεται για παράδειγμα ότι το Κερατσίνι δίνει φέτος τις επιταγές στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που έχουν πράγματι ανάγκη και στους εργαζόμενους που ανήκουν στα ΑΜΕΑ, τις υπόλοιπες μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας σε ευπαθείς οικογένειες του Δήμου.
Εκείνο που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι οι δωροεπιταγές για πρώτη φορά θα μοιραστούν στους εργαζόμενους από τους αιρετούς που έχουν τον έλεγχο κάθε υπηρεσίας στο Δήμο Πειραιά!
(Κάτι τέτοιο δεν είχε κάνει ούτε ο Μιχαλολιάκος)
Πραγματικά, δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης γνωρίζει αυτήν την πρακτική που δεν του ταιριάζει και μάλλον τον εκθέτει χωρίς λόγο. 
Άλλωστε, εκλογές θα έχουμε μετά από 3,5 χρόνια και μέχρι τότε κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο Δήμο Πειραιά...