Latest News

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

"Χτυπά" ξανά το ιστορικό ρολόι του Πόρου (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Με μία συγκινητική τελετή έγινε η επαναλειτουργία του ιστορικού μηχανισμού του Ρολογιού του Πόρου... 
παρουσία δεκάδων πολιτών,το πρωί της Κυριακής.
Ο μηχανισμός, ο οποίος είχε καταστραφεί σε επισκευές που πραγματοποιήθηκαν το 2000 και έκτοτε εγκαταλείφθηκε από τον Δήμο, επισκευάστηκε από τον κορυφαίο ρολογά Θωδωρή Κωτσάκη, μετά από ανάθεση της νέας δημοτικής αρχής Πόρου το Φθινόπωρο του 2014. 
Στην τελετή επαναλειτουργίας του, πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τους ιερείς των τριών ενοριών του Πόρου και ακολούθως ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης τίμησε τον κ. Κωτσάκη, τον πρ. Πρόεδρο του ΣτΕ κ. Γιώργο Παναγιωτόπουλο, εγγονό του ευεργέτη του Πόρου και δωρητή του Ρολογιού Ιωάννη Παπαδόπουλου, και τον Διευθυντή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Γιάννη Μανιάτη, καταλύτη στην διάσωση και επιστροφή του μηχανισμού, και τούς δώρισε από μία κορνίζα με ζωγραφική απεικόνιση του Ρολογιού. 
Παράλληλα, ο Δήμαρχος, εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι σύντομα στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί και εκδήλωση για την παρουσίαση της ανάπλασής του, η οποία και αποτελεί τον επόμενο στόχο της δημοτικής αρχής.
 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στις 12:00 ακριβώς, όταν ο Δήμαρχος Πόρου και ο κ. Γ. Παναγιωτόπουλος εκκίνησαν τον μηχανισμό και ακούστηκαν οι δώδεκα κτύποι του Ρολογιού.