Latest News

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Εκλογές στη ΝΔ : Πρωτιά Μεϊμαράκη, «μάχη» για την 2η θέση, τελευταίος ο Άδωνις


Προβάδισμα στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών για πρόεδρο...
της ΝΔ. 
Δεύτερος για την ώρα φαίνεται να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τρίτος ο Α.Τζιτζικώστας και τέταρτος ο Άδωνις Γεωργιάδης.  
 Οι πρώτες πληροφορίες για τα αποτελέσματα λίγο μετά τις 10 το βράδυ, δίνουν μέχρι στιγμής τα ποσοστά του Μεϊμαράκη πάνω από 45%, και ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είναι πολύ κοντά με τον Τζιτζικώστα. Τελευταίος, με χαμηλά ποσοστά, έρχεται ο Α. Γεωργιάδης. Ωστόσο ασφαλή ποσοστά αναμένονται αργότερα  μετά την καταμέτρηση στα εκλογικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Πάντως ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το ύψος της διαφοράς μεταξύ των τριών πρώτων, που θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξη της αντιπαράθεσης, εάν θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή και με τι προϋποθέσεις.
Απίστευτα νούμερα
Υπερβολικός ο αριθμός των γαλάζιων ψηφοφόρων -που φέρονται ότι  προσήλθαν στις κάλπες για την εκλογή προέδρου της ΝΔ, καθώς γίνεται λόγος για 400.000 άτομα, αλλά αυτά τα νούμερα δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.
   Τα εκλογικά κέντρα έκλεισαν λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ λόγω της αυξημένης προσέλευσης και όχι στις 7:00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Το τεχνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα λίγο μετά τις 7:00 είχε αποτέλεσμα να καθυστερήσει περαιτέρω η διαδικασία, το πρόβλημα όμως αποκαταστάθηκε γρήγορα. Σε εκλογικά κέντρα όμως που υπήρχαν ουρές, η διαδικασία, με απόφαση των οικείων εφορευτικών επιτροπών ολοκληρώθηκε μετά τις 8:00 το βράδυ, και αφού ψήφισαν όλοι.
  
@Επικό: Κάποιοι πλήρωσαν τρία ευρώ για να ψηφίσουν, αλλά πήγαν στις κάλπες κι έριξαν άκυρο!