Latest News

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Πως γυρίστηκαν οι πρώτες ταινίες με γυμνό (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο εξηγεί πως γυρίστηκαν οι πρώτες ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου που περιείχαν πολλές απαγορευμένες γυμνές σκηνές ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Η πρώτη ταινία με γυμνό περιεχόμενο κυκλοφόρησε το 1887 και αποτελούσε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες της εποχής, ενώ από άλλους χαρακτηρίστηκε πρωτοποριακή μορφή τέχνης, που κανείς δεν είχε τολμήσει να προβάλλει. 

Μπορεί σήμερα, με τη βοήθεια της εξελιγμένης τεχνολογίας, το γύρισμα γυμνών σκηνών στον κινηματογράφο να αποτελεί "παιχνίδι" και να μπορεί να γίνει ακόμα και από ερασιτέχνες, ωστόσο το μακρινό 1887 τα πράγμα δεν ήταν καθόλου εύκολα στο νεοσύστατο χώρο του κινηματογράφου.
Η πρώτη ταινία γυμνού γυρίστηκε από τον πρωτοποριακό Άγγλο φωτογράφο Ίντγουιρντ Μάιμπριτζ, ο ίδιος έμεινε στην ιστορία για την πρωτοποριακή εργασία του και την ανακάλυψη σχετικά με τον τρόπο ανάλυσης και σύνθεσης της κίνησης δια μέσου της κάμερας.
Αναλυτικότερα, αυτό που συνέβη ήταν να τοποθετηθούν μια σειρά από φωτογραφίες εν κίνηση η μια μετά την άλλη δημιουργώντας ένα βίντεο. Επομένως για το γύρισμα μιας ταινίας με γυμνές σκηνές χρησιμοποιήθηκε η συγκεκριμένη μέθοδος, αντί του απλού φιλμ, το οποίο χρησιμοποιούνταν για τις υπό0λοιπες ταινίες.
Έτσι, ήταν και αυτός που φωτογράφησε για πρώτη φορά γυμνούς ανθρώπους και δημιούργησε το πρώτο φιλμ που εμπεριείχε γυμνές σκηνές, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στη συντηρητική κοινωνία, που αδυνατούσε να αποδεχθεί ως τέχνη την εικόνα του γυμνού σώματος.Vox