Latest News

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Καθεστώς χωρίς απαρτία στον Δήμο Πειραιά


Μαραθώνια- αν και δεν έτρεξε κανείς!- θα μπορούσε να χαρακτηρίσει η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...
στον Πειραιά.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση ξεκίνησε με συνηθισμένη καθυστέρηση μετά τις 4.00 το απόγευμα προκειμένου να έχει απαρτία και ολοκληρώθηκε σχεδόν έξι ώρες αργότερα έχοντας στην ημερήσια διάταξη μόλις 20 θέματα, τα οποία ψηφίστηκαν χωρίς να υπάρχει πραγματική απαρτία στην αίθουσα. 
Κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν κρύβουν την δυσφορία τους για τη μεγάλη διάρκεια των συνεδριάσεων, αν και εκείνο που θα έπρεπε να ενοχλεί περισσότερο είναι ότι ψηφίζονται σοβαρά ή μη θέματα για την πόλη και τους δημότες χωρίς απαρτία 
Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι αποχωρούν από την αίθουσα αλλά δεν το δηλώνουν στο προεδρείο με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ότι είναι παρόντες και στη ψηφοφορία που στο τέλος γίνεται στα γρήγορα με την γνωστή μέθοδο "του ψηφίζεται όπως εισάγεται"! 
Η κατάσταση αυτή υποβαθμίζει το ρόλο τους και γενικότερα το θεσμό του Δημοτικού  Συμβουλίου. Το χειρότερο είναι ότι αυτό τείνει να γίνει καθεστώς και δεν φαίνεται να ενοχλείται κανείς στον Δήμο Πειραιά. 

@ Σε κάθε περίπτωση,  το θέμα δεν είναι η διάρκεια των συνεδριάσεων, αλλά όσα λέγονται και κυρίως όσα ψηφίζονται για τους δημότες και την πόλη...