Latest News

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ωρε φοβούνται τα παλικάρια τον Γκερλέ;


Σχεδόν ανύπαρκτη είναι μέχρι στιγμής η αντιπολίτευση στο Δήμο Πειραιά, ενώ έχουν περάσει ήδη 15 μήνες θητείας της δημοτικής αρχής...
Γιάννη Μώραλη.
Αυτό δεν συμβαίνει γιατί δεν έχουν θέματα ή αφορμές για ν' ασκήσουν κριτική στη δημοτική αρχή της πόλης. Απλά έχουν επιλέξει να κάνουν περισσότερο δημόσιες σχέσεις με τη διοίκηση του Δήμου για ευνόητους λόγους. Μέχρι να έρθει, φυσικά, η κατάλληλη ώρα- συνήθως πριν από τις επόμενες εκλογές - να ζητήσουν από τους δημότες να τους ψηφίσουν για να σώσουν ξανά την πόλη.
Μπορεί η δημοτική αρχή να μην έχει επί της ουσίας αντιπολίτευση, αλλά φοβάται μήπως ανοίξουν θέματα προς συζήτηση στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά.
Κάτι τέτοιο τουλάχιστον φάνηκε στην τελευταία συνεδρίαση όπου δεν ήθελαν να γίνει καν συζήτηση προς ημερησία με το πρόσχημα της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. (Η εκδήλωση έγινε μιάμιση ώρα αργότερα και πήγαν ελάχιστοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της πλειοψηφίας ΕΔΩ και ΕΔΩ)
Μάλιστα, ακούστηκε το πρωτοφανές όταν ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Γκερλές (αντικατέστησε τον Θ. Δρίτσα στο Λιμάνι της Αγωνίας) επέμενε να κάνει μια δύο ερωτήσεις  του είπε ο πρόεδρος Γιώργος Δαβάκης πως ο δήμαρχος θα του απαντήσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο!
Έτσι, φαίνεται πως κάποιοι κοντεύουν μετατρέψουν τον δήμαρχο από πρωταγωνιστή στο δημοτικό συμβούλιο σε σιωπηλό κομπάρσο των συνεδριάσεων. Τον τελευταίο καιρό, ο ίδιος εμφανίζεται να παραμένει για τουλάχιστον μια ώρα απλός θεατής και να μην απαντά στον κάθε επικεφαλής της παράταξης, αλλά να μιλούν όλοι και μετά στο τέλος να προσπαθεί να δώσει απαντήσεις σ' όλους. 
Αυτή η τακτική κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά, από όσο μπορεί να φανταστεί κάποιος από την παράταξη της πλειοψηφίας που δείχνει αλαζονεία και φόβο χωρίς να υπάρχει φανερός λόγος. (Ή μήπως υπάρχει και πρέπει κάποιος να μας το πει να το ξέρουμε;) 

@Ωρε φοβούνται τα παλικάρια τον Γκερλέ;