Latest News

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τρεις αστυνομικοί σε κύκλωμα "μπράβων" της νύχτας

Κύκλωμα με 21 άτομα που φέρονται να παρείχαν προστασία σε 150 καταστήματα σε διάφορες περιοχές...
της Αττικής, εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.
Οι “νονούς" της νύχτας εκβίαζαν ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στο Κολωνάκι, την Κηφισιά και το Γκάζι.  Μάλιστα οι κατηγορούμενοι πραγματοποιούσαν διακίνηση κοκαΐνης στα καταστήματα που είχαν υπό την “προστασία” τους απειλώντας τους ιδιοκτήτες πως θα κάνουν κακό στους ίδιους και τις οικογένειες τους στην περίπτωση που αντιδράσουν.
Συνολικά συνελήφθησαν 21 άτομα, όλοι άνεργοι αφού βιοπορίζονται από τους εκβιασμούς, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά τα ονόματα 70 προσώπων, ανάμεσα τους και τρεις αστυνομικοί που έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία των τριών εγκληματικών οργανώσεων.
Επίσης ανάμεσα στους κατηγορούμενους φιγουράρει και το όνομα ατόμου το οποίο την δεκαετία του 1990 είχε απασχολήσει τις Αρχές για το αιματηρό ξεκαθάρισμα της συμμορίας της Ηλιούπολης, όπου είχε ξεκληριστεί από τα “συμβόλαια θανάτου” μια ολόκληρη οικογένεια.

Στην σπείρα συμμετείχαν και τρεις αστυνομικοί. Ο ένας, μάλιστα, ο οποίος υπηρετεί στην τροχαία, έπαιζε βασικό ρόλο καθώς φέρεται ως ο εισπράκτορας της μιας ομάδας των εκβιαστών. Ο άνθρωπος δηλαδή που είχε αναλάβει να εισπράττει από τους καταστηματάρχες τον “κεφαλικό φόρο” που τους είχαν επιβάλει οι “νονοί" της νύχτας.
Όπως προέκυψε από τις έρευνες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι “νονοί” υποχρέωναν τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να κάνουν τα “στραβά μάτια” στην διακίνηση κοκαΐνης που πραγματοποιούσαν οι συνεργάτες των εκβιαστών, ενώ όσοι από τους ιδιοκτήτες των κέντρων διασκέδασης αντιδρούσαν, τους απειλούσαν πως θα τους κάψουν το μαγαζί, και στην συνέχεια θα κάψουν ζωντανούς τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Τα καταστήματα στα οποία γίνονταν η διακίνηση της κοκαΐνης από τους “νονούς" της νύχτας ήταν στην Κηφισιά, το Κολωνάκι και το Γκάζι, ανάμεσα τους μερικά από τα πλέον γνωστά κλαμπ της Αθήνας.

 Οι τρεις ομάδες των εκβιαστών, οι οποίες τα είχαν “βρει” μεταξύ τους και είχαν μοιράσει τις περιοχές και δρούσαν παράλληλα και σε συνεννόηση μεταξύ τους, “προστάτευαν” συνολικά 150 νυχτερινά κέντρα διασκέδασης σε ολόκληρη την Αττική.
Μάλιστα και κατά την διάρκεια της ευρείας επιχείρησης που εξαπέλυσε το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρο δυο από τους εισπράκτορες της πολυδαίδαλης σπείρας, έχοντας στην κατοχή το ποσό των 23.000 Ευρώ. Χρήματα, δηλαδή, τα οποία μόλις είχαν εισπράξει από καταστηματάρχες στο Κολωνάκι και την Κηφισιά.
Όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι “νονοί", επέβαλαν “κεφαλικό φόρο” στους ιδιοκτήτες νυχτερινών καταστημάτων που έπεφταν στην παγίδα τους 300 με 500 ευρώ την εβδομάδα και ανάλογα με την κίνηση που είχε το κατάστημα.
Δηλαδή, εάν τα Σαββατοκύριακα το μαγαζί γέμιζε με κόσμο και έκαναν λογαριασμό, τότε η ταρίφα της εβδομάδας ανέβαινε.

Για να ελέγχουν, λοιπόν, την κίνηση στο κατάστημα που είχαν στην επιρροή τους οι “νονοί" της νύχτας, υποχρέωναν τον ιδιοκτήτη στην πόρτα του κλαμπ ή του μπουζουξίδικου να υπάρχει κι ένας δικός τους “φουσκωτός” εκ περιτροπής, προκειμένου να: “..μετράει κεφάλια, και έτσι να αναμορφώνεται η ταρίφα της εβδομάδας” όπως λέει χαρακτηριστικά αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.newsit.gr