Latest News

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Από την Λέρο πέρασε τον Οκτώβρη ένας από τους τρομοκράτες στο Παρίσι


Από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Λέρο φέρεται να έχει περάσει τον περασμένο Οκτώβρη, ένας από τους τρομοκράτες των επιθέσεων στο Παρίσι...
όπως επιβεβαίωσε το ελληνικό υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Πρόκειται για τον δράστη εκείνο που προσπάθησε να εισέλθει στο Stade de France την ώρα του αγώνα ανάμεσα σε Γαλλία και Γερμανία, τον οποίο παρακολουθούσε και ο Φρανσουά Ολάντ.
Η ανακοίνωση του υπουργείου:  
«Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος. Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα. Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος. Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος.» 
Σε κάθε περίπτωση βέβαια, δεν θα πρέπει να θεωρείται ακόμα δεδομένο πως το συριακό διαβατήριο που βρέθηκε κοντά σε δράστη, ανήκει σίγουρα στον ίδιο. Κάτι τέτοιο άλλωστε δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί ούτε από τις γαλλικές αρχές.