Latest News

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ο τζιχαντιστής Αμπαούντ πέρασε πέρασε από Ελλάδα


Ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, είχε εκμυστηρευθεί στην ξαδέρφη του ότι πέρασε στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, όπως μεταδίδει το...
πρακτορείο Reuters.
Παράλληλα, φέρεται να της «περηφανευόταν» για τον τρόπο με τον οποίο ξεγέλασε τις αρχές και την ευκολία με την οποία είχε περάσει από τη Συρία στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας δύο μήνες πριν τις επιθέσεις εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση με την προσφυγική κρίση και τη ζώνη Σένγκεν.
Πάντα σύμφωνα με το Reuters, o Αμπαούντ φέρεται να εκμυστηρεύτηκε τα σχέδιά του στην ξαδέρφη του Χασνά Αϊτ Μπουλασέν δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.
«Θα προξενήσουμε χειρότερη ζημιά στα προάστια που βρίσκονται κοντά στους Εβραίους και θα διαταράξουμε τις μεταφορές και τα σχολεία» φέρεται να έχει πει στην ξαδέρφη του ο Αμπαούντ στις 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα, ενώ μετά τις επιθέσεις, της είχε ζητήσει να τον κρύψει.
Μάλιστα της είπε ότι θα της έδινε 5.000 ευρώ προκειμένου να του αγοράσει δύο κοστούμια και δύο ζευγάρια παπούτσια για τον ίδιο και για έναν άγνωστο συνεργό προκειμένου να σχεδιάσουν την επόμενη επίθεση.