Latest News

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τραμ και Μετρό "καίνε" τον Πειραιά

Σε δύο μεγάλες πληγές στο κέντρο του Πειραιά έχουν εξελιχθεί οι καθυστερήσεις στα έργα του Τραμ και...
του Μετρό.
Τα δύο σημαντικά θέματα βρέθηκαν στην ατζέντα των συζητήσεων του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη και του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη και είχε προαναγγελθεί στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο Γ. Μώραλης έθεσε στον Π.Σγουρίδη πρώτα απ΄ όλα το θέμα του τραμ, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί ένα από τα πλέον σοβαρά ζητήματα για την πόλη, καθώς τα έργα καθυστερούν και έχουν επιδεινώσει το κυκλοφοριακό στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται κάτοικοι, επισκέπτες της πόλης και οι τουρίστες που αποβιβάζονται στο λιμάνι του Πειραιά. 
Ο δήμαρχος Πειραιά ζήτησε από τον υφυπουργό να δεσμευθεί για ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, για ένα έργο το οποίο επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2015 και που πήρε παράταση για τον Φεβρουάριο του 2016 και όπως όλα δείχνουν θα πάρει νέα παράταση. Ζήτησε επίσης από τον Π. Σγουρίδη, το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών ως προς την επέκταση του μετρό στον Πειραιά, ένα επίσης σημαντικό έργο για την πόλη, που όμως δεν προχωράει με τους προβλεπόμενους ρυθμούς. 
Από την πλευρά του, ο Π. Σγουρίδης δεσμεύθηκε - λέει- ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα συγκαλέσει...ευρεία σύσκεψη με την Αττικό Μετρό, την Τραμ Α.Ε. και τις κατασκευαστικές εταιρείες, προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα ζητήματα που αφορούν τον Πειραιά.

@ Το παλεύει ο Γιάννης Μώραλης, αλλά αυτά πάνω κάτω δεν έλεγε για το κυκλοφοριακό στον Πειραιά και η διοίκηση της Celestyal Cruises που ενόχλησε τον 7ο όροφο της Κοραή; ΕΔΩ