Latest News

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Αυτός είναι ο νικητής στον Μαραθώνιο ανδρών

Για τρίτη συνεχή χρονιά και με επίδοση 2:21.22, αναδείχθηκε νικητής...
Χριστόφορος Μερούσης στον Μαραθώνιο ανδρών που ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή πλέον των 15.000 δρομέων στην κλασσική διαδρομή Μαραθώνας-Αθήνα, απόστασης 42.195 μέτρων  
Στην δεύτερη θέση -με το ένατο μετάλλιο του στην διοργάνωση- τερμάτισε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (2:27.03) και στην τρίτη ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης (2:27.28).
Για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια, εξαιτίας και των capital controls, οι διοργανωτές δεν προσκάλεσαν ξένους ελίτ δρομείς και την παράσταση έκλεψαν οι Έλληνες κορυφαίοι δρομείς μεγάλων αποστάσεων.
Ο Χριστόφορος Μερούσης, με καταγωγή από τη Χίο, συμμετείχε στα τέλη Σεπτεμβρίου στον Μαραθώνιο του Βερολίνου καλύπτοντας την απόσταση σε 2 ώρες 19 λεπτά. Ωστόσο στην πιο απαιτητική διαδρομή της Αθήνας και κουβαλώντας την κούραση του προηγούμενου αγώνα κατάφερε να σταθεί πολύ καλά. Ξεχώρισε από την αρχή και με άνεση κράτησε και διεύρηνε τη διαφορά από τους υπόλοιπους δρομείς μέχρι το τέλος. Σταθερά πίσω του βρισκόταν ο Δημήτρης Θεωδορακάκος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί σε αγώνες βουνού με σπουδαίες εμφανίσεις σε διαδρομές του εξωτερικού. Ο τρίτος αθλητής, Δημοσθένης Ευαγγελίδης επέστρεψε ύστερα από απουσία τεσσάρων ετών για να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως γιατρός στη Μεγάλη Βρετανία.
Τέταρτος έφθασε στο Παναθηναϊκό στάδιο, ο Γιώργος Καραβίδας, ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής της πρώτης δεκάδας, που τερμάτισε σε 2:30.41. Πέμπτος ήταν ο Νίκος Καλομοίρης (2:31.39) κι έκτος ο Κυριάκος Συμιριώτης (2:32.10).
Στην κατηγορία των γυναικών, πρώτευσε η Μινόρι Χαγιακούρι από την Ιαπωνία με 2:52.06, ενώ ακολούθησαν οι Ουρανία Ρεμπούλη (2:54.32), Μάγδα Γαζέα (2:55.35, 12ο μετάλλιο στην διοργάνωση), Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου (2:59.08), Γκλόρια Πριβιλέτζιο (3:02.01) και Γεωργία Λουβή (3:04.32).
Η Ουρανία Ρεμπούλη, με καταγωγή από τη Λέρο, αγωνίστηκε όπως και ο Μερούσης στο Μαραθώνιο του Βερολίνου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Είχε καλύψει τότε την απόσταση σε 2 ώρες 39 λεπτά πιάνοντας το όριο για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το ερχόμενο καλοκαίρι. Μπαίνοντας στο Παναθηναϊκό στάδιο σήμερα βούρκωσε στη θέα του τερματισμού.
Μαζί με τους παράλληλους αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων συνολικά 43.000 δρομείς έτρεξαν σήμερα στην Αθήνα.