Latest News

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Τι (δεν) λένε για τα νέα δικαστήρια του Πειραιά

Ποιο είναι το ακριβές ποσόν για τη μετεγκατάσταση των δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο της Ραλλείου Σχολής;

Πως θα βρεθούν 
εναλλακτικά τα χρήματα, αλλά και πότε θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί το έργο, τι έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο από τη δημοτική αρχή ή τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς; 
Οι απαντήσεις σ΄αυτά τα ερωτήματα φαίνεται πως δεν χρειάζεται να γνωρίζουν οι δημότες του Πειραιά, αφού δεν περιλαμβάνονται στην επίσημη ενημέρωση από το Δήμο Πειραιά. (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του Reportaz Net, εξετάζεται το ενδεχόμενο το κόστος της μεταστέγασης - εκτιμάται περί τα 20 εκατ. ευρώ - να χρηματοδοτηθεί πιθανόν από ιδιώτες/τράπεζες. 
Και το ποσόν αυτό θα καλυφθεί από τα μισθώματα που καταβάλλονται τώρα -είναι περίπου ένα εκατ. ευρώ τον χρόνο- για τη στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών στην Σκουζέ και σ' άλλα κτίρια της πόλης. 
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ένα πρόχειρο πρώτο χρονοδιάγραμμα εκτιμά πως θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια από την δημοπράτηση του έργου για να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση στο κτίριο της Ραλλείου Σχολής. Επιπλέον, είναι πιθανόν να μην μεταφερθούν στα νέα δικαστήρια, όλες οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά 
Πάντως, το μόνο που έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο επί θητείας δημοτικής αρχής Γιάννη Μώραλη, ήταν το πανό με το οποίο "στόλισε" το γιαπί της Ραλλείου, καλύπτοντας τις δύο από τις τέσσερις πλευρές του κτιρίου, με δωρεά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη. 

@Αυτά πάντα ανεπίσημα και μεταξύ μας γιατί επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ούτε και για τα δικαστήρια...