Latest News

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Έτσι συνελήφθη ο αρχηγός της συμμορίας για το έγκλημα στην Ύδρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από τρεις μήνες συνελήφθη ο 39χρονος Γεωργιανός που θεωρείται ως ο εγκέφαλος και ο αρχηγός της σπείρας των επτά ομοεθνών του που βασάνισαν μέχρι θανάτου τον 67χρονο ιδιοκτήτη εστιατορίου Μανώλη Οικονόμου ανήμερα Δεκαπενταύγουστου...
στην Ύδρα.
Από τις πρώτες ημέρες μετά το άγριο έγκλημα η αστυνομία συγκρότησε ειδική ομάδα η οποία την Τρίτη εντόπισε τον 39χρονο να κινείται με αυτοκίνητο στην Καλλιθέα. Η ομάδα ακολούθησε τον 39χρονο και τελικά τον συνέλαβε λίγη ώρα αργότερα στο κέντρο της Αθήνας.
Στην κατοχή του βρέθηκε ένα διαβατήριο με τα στοιχεία άλλου Γεωργιανού στο οποίο είχε βάλει τη δική του φωτογραφία.
Όπως διακριβώθηκε ο 39χρονος είχε συλληφθεί το 2011 μαζί με έναν άλλο Γεωργιανό για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών.
Ένα μήνα, όμως, πριν το άγριο έγκλημα και συγκεκριμένα στις 8 Ιουλίου του 2015 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου εξέτιε την ποινή του, όπως ακριβώς δηλαδή είχε συμβεί και για τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.
Η αστυνομία, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από τον διευθυντή Ασφαλείας, έφτασε στα ίχνη του Γεωργιανού από τα ίχνη DNA που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας βοήθησαν τελικά στον εντοπισμό και τη σύλληψή του σχεδόν τρεις μήνες μετά το άγριο φονικό.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας 67χρονου ημεδαπού και της ληστείας σε βάρος της 58χρονης ημεδαπής συζύγου του, που διαπράχθηκαν στις 16-8-2015 στην Ύδρα και τη σύλληψη ομάδας επτά (7) ανδρών υπηκόων Γεωργίας, συνέχισε με αμείωτο ρυθμό τις αναζητήσεις για την ανεύρεση και σύλληψη και των υπολοίπων δραστών, με αποτέλεσμα τη σύλληψη χθες (10-11-2015) το μεσημέρι στην Καλλιθέα, ενός 39χρονου υπηκόου Γεωργίας, αρχηγικού μέλους της εγκληματικής ομάδας.
Ειδικότερα, προς αναζήτηση των δραστών που είχαν διαφύγει από την Ύδρα, αμέσως μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας, συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που ερεύνησαν πλήθος περιοχών στην Αττική, με αποτέλεσμα την ανεύρεση στοιχείων που οδήγησαν στην εξακρίβωση της ταυτότητας ενός εξ αυτών, του αρχηγικού μέλους της εγκληματικής ομάδας.
Κατόπιν αυτών και μετά από επισταμένες έρευνες και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε την 10-11-2015 στην Καλλιθέα ο 39χρονος υπήκοος Γεωργίας, να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα που διέμενε, διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε ενοικιασθεί με στοιχεία άλλου υπηκόου Γεωργίας και βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα (1) διαβατήριο, το οποίο είχε επικολλημένη τη φωτογραφία του συλληφθέντα και στοιχεία ταυτότητας άλλου υπηκόου Γεωργίας.
Όπως επίσης εξακριβώθηκε, ο 39χρονος είχε συλληφθεί το έτος 2011, από κοινού με έναν άλλο ομοεθνή του που έχει συλληφθεί για την ίδια υπόθεση, για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα, πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα (10) ετών και τεσσάρων (4) μηνών, ενώ την 8-7-2015 αποφυλακίσθηκε από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών συνεχίζονται.