Latest News

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Αποκαλυπτική συνέντευξη Νίκου Πηρούνια για όλους: Μαρινάκη, Κοτσώνη, Μιχαλολιάκο, Μελισσανίδη κ.α.

Μια απίστευτα απολαυστική, αλλά και αποκαλυπτική συνέντευξη, παραχώρησε ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Νίκος Πηρούνιας, ο οποίος μίλησε για όλους! Δείτε τι είπε για Μαρινάκη, Κοτσώνη, Μιχαλολιάκο, Μελισσανίδη...

Μιλώντας στην τηλεοπτική «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ο Νίκος Πηρούνιας τόνισε πως δεν ήθελε τόσο καιρό να εμφανιστεί δημόσια μετά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς ήθελε πρώτα να δώσεις εξηγήσεις στην εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού.

Aκολουθεί το πρώτο μέρος της συνέντευξης:
Ποιος είναι ο "μικρός Βαγγέλης";
«Ο Μπαϊρακτάρης»
Και γιατί επισκέφτηκε τον Κοτσώνη, αφού λέτε ότι δεν έχει σχέση με το ποινικό ;
«Έτσι μου είπε ο Αιμίλιος»
Ποιος είναι ο "μεγάλος Βαγγέλης" ;
«Ο Μαρινάκης»
Ο Κοτσώνης σας είπε ότι ήθελε να έρθει στη φυλακή να τον επισκεφτεί και ο "μεγάλος Βαγγέλης" ; 
«Ναι. Και του συνέστησα να μην έρθει. Έμεινα έκπληκτος όταν μου είπε ότι θέλει να τον δει ο "μεγάλος Βαγγέλης". Τον Μπαϊρακτάρη δεν τον γνωρίζω μόνο σαν δικηγόρο του Μαρινάκη, αλλά και του Μελισσανίδη. Στον Αιμίλιο θα έλεγα από κοντά τα στοιχεία που συνέλεξα για τη σύνθεση του δικαστηρίου. Τι άλλο παραπάνω; Πιστεύω ότι είναι αθώος και για αυτό συνέδραμα. Έτσι είμαι εγώ. Πιστεύω στη φιλία. Όταν ένας φίλος μου είναι αθώος, τον στηρίζω μέχρι θανάτου».
«Είχα διαμάχη με τον Μελισσανίδη και κατέβηκα με τον Μαρινάκη»
Ο Νίκος Πηρούνια ρωτήθηκε και για την εμπλοκή του στον δήμο Πειραιά και την επιλογή του να κατέβει στον συνδυασμό του Μώραλη. Ο πρώην πρόεδρος του Εθνικού, ο οποίος δήλωσε ότι είναι και Ολυμπιακός, ανέφερε ότι αυτή του η επιλογή έγινε λόγω διαμάχης του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και της πολιτικής του κόντρας με τον Μιχαλολιάκο.
Στη σχετική ερώτηση για τον δήμο Πειραιά, ο Πηρούνιας απάντησε: «Είχα μια διαμάχη με τον φίλο μου Δημήτρη Μελισσανίδη. Είχε δεσμευτεί στον τότε δήμαρχο Πειραιά Μιχαλολιάκο ότι θα κατέβαινα μαζί του. Μίλησα με τον Μελισσανίδη και του είπα θα αποφασίσω τι θα κάνω. Ήδη είχαν ανακοινώσει τον συνδυασμό τους οι Μώραλης-Μαρινάκης. Είχα πολιτική κόντρα με τον Μιχαλολιάκο και αντιδρώντας κατέβηκα στις εκλογές με τον Μαρινάκη. Είμαι και Ολυμπιακός και Εθνικός. Εγώ πολλά πράγματα μπορώ να συνθέσω. Είμαι πάνω απ΄ όλα Πειραιώτης. Συζητώντας με τον κ.Μαρινάκη τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο, γνωρίστηκα με τον Κοτσώνη. Έκανα παρέα μαζί του, η οποία εξελίχτηκε σε μια αγνή φιλία».
Για την απόπειρα επηρεασμού του δικαστηρίου: «Όλα έγιναν στην πίεση και στην αγωνία του Κοτσώνη, όπως συμβαίνει με όλους τους κατηγορούμενους, να πληροφορηθεί τη σύνθεση του δικαστηρίου ώστε να μάθει αν ο δικαστής είναι επιεικής. Ο Κοτσώνης με ρώτησε αν γνωρίζω την πρόεδρο, την κ.Αρναούτη, η οποία είναι Μανιάτισσα. Ήμουν επί οκταετία πρόεδρος των Μανιατών. Του είπα ότι δεν την γνωρίζω. Επέμενε, λέγοντας ότι η σύνθεση του δικαστηρίου είναι γνωστή εδώ και 20 μέρες. Του είπα: '' τώρα που μου το λες, θα κάνω έρευνα για να σου πω την άποψή μου''. Έστειλα μήνυμα στον Κλαδά με τη σύνθεση του δικαστηρίου. Μου λέει ο Κλαδάς για την Αρναούτη: ''Είναι έντιμη, ηθικών αρχών, καλή δικαστής, της εκκλησίας και πιστεύω ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν''». 
Για τα τηλεφωνήματα με τον Κοτσώνη: 
«Με παίρνει ο Κοτσώνης από το τηλέφωνο των φυλακών και με πιέζει. Του απάντησα ότι έδωσα στον γιατρό να κάνει διάγνωση. Δεν του είπα ούτε παρέμβαση ούτε επέμβαση ούτε θεραπεία ούτε χειρουργείο. Επεξεργασία των στοιχείων, εννοούσα. Εκείνη τη στιγμή έτσι μου ήρθε και είπα τον δικηγόρο, γιατρό».
«Δεν πήγα πορτοκάλια στον Μαρινάκη γιατί κόψαμε την καλημέρα»
Για τα πορτοκάλια που ανέφερε ο δικηγόρος Κλαδάς ότι του έδωσε ο Πηρούνιας και είχε ενημερώσει παράλληλα τον Κοτσώνη, ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά είπε: 
«Ο Κοτσώνης ξέρει το κτήμα μου στη σκάλα Λακωνίας, γνωρίζει την παραγωγή πορτοκαλιών. Πήγα στο Κολωνάκι με τα πορτοκάλια, τα οποία κουβαλούσε τρίτος άνθρωπος, ένας φίλος. Απέφυγα να κουβαλάω τη σακούλα με τα πορτοκάλια μέσα στο Κολωνάκι για να μην γίνουμε και θέατρο. Όταν έστειλα το μήνυμα στο κινητό του Κλαδά ότι ''αλλάξανε την χριστιανή'', δεν πήρα απάντηση και αυτό με έβαλε σε σκέψεις. Πήγα στον Κλαδά και μου εξήγησε ότι συμβαίνουν σημεία και τέρατα. Με μια φιλική συνομιλία μπλέκουν τόσοι άνθρωποι. Του είπα '' αυτά είναι ...αλακίες ''. Ο κύριος Κλαδάς δεν έχει καμία εμπλοκή ούτε ασχολείται με τα ποινικά. Έχω πάει πορτοκάλια και στον Αλαφούζο και στον Μελισσανίδη. Στον Μαρινάκη δεν πήγα γιατί από τον Δεκέμβριο του 2014 κόψαμε την καλημέρα. Αθέτησε υποσχέσεις που μου έδωσε για τα δημοτικά ζητήματα».
Οι επισκέψεις στις φυλακές, τα χρήματα στη φυλακή και το δώρο στον σωφρονιστικό
Ο Νίκος Πηρούνιας εξήγησε τι συνέβη με τις παράτυπες επισκέψεις στις φυλακές, τις επαφές του με τον Αιμίλιο Κοτσώνη, τα χρήματα που έδωσε στον κατηγορούμενο της υπόθεσης του Noor-1, αλλά και το δώρο στον σωφρονιστικό υπάλληλο.
Για την βοήθεια που του ζήτησε ο Κοτσώνης:
«Εγγυήθηκα τόσο εγώ, όσο και ο φίλος μου αστυνομικός Χ.Π. για να γίνει το επισκεπτήριο της κ.Κοτσώνη. Οταν επισκέφθηκα για δεύτερη φορά τον Κοτσώνη ευχαρίστησα τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για την εξυπηρέτηση που μου έκαναν. Παρατυπία θα ήταν να μην έδινα τα στοιχεία μου, πόσο μάλλον που γνώριζα ότι με κατέγραφαν οι κάμερες. Δεν είχα κάτι να κρύψω. Πέρασα από σωματικούς ελέγχους. Δεν τον είδα στο επισκεπτήριο, αλλά στο γραφείο του αρχιφυλακείου. Κατά την έξοδο της κ.Κοτσώνη, παρευρίσκονταν ο κ.Αραβαντινός, ο κ.Μάκης Ψωμιάδης, ένας δικηγόρος και δυο πρόσωπα που δεν γνώριζα: ο κ.Στεφανάκος και ο κ.Σκαφτούρος. Μίλησα στα μανιάτικα με τον κ.Στεφανάκο ο οποίος μου είπε: '"ρε κορώνα, τι θέλεις εδώ; Δεν σε ξέρω, αλλά γνωρίζω τον αδελφό σου". Τηλεφώνησα στον αδελφό μου για να πει μια καλησπέρα στον κρατούμενο Στεφανάκο».
Για την φράση του ότι "ο Κοτσώνης έχει την προστασία των ηγητόρων στη φυλακή": 
«Είπα στον Στεφανάκο ότι ο Κοτσώνης είναι φίλος μου και παίρνει χάπια. Τίποτε άλλο. Συζητάτε για δώρα και για λεφτά και έχω τρελαθεί. Τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους δεν τους γνώριζα, ήταν πάντα διαφορετικοί. Η γυναίκα του Κοτσώνη δεν γνώριζε την οικονομική κατάσταση του συζύγου της. Ζούσε στον κόσμο της. Νόμιζε ότι τα οικονομικά του Κοτσώνη ήταν ανθηρά. Μετά την κρίση με το εμπόριο των αυτοκινήτων ο Αιμίλιος ήταν σε πλήρη οικονομική καταστροφή. Παρείχα ψυχολογική υποστήριξη και στους δυο για να τους ενθαρρύνω. Όπως λέμε λαϊκά έκανα τον καραγκιόζη στον Αιμίλιο και την γυναίκα του. Της έλεγα ότι τον προστατεύουν ώστε να μην αγωνιά τόσο αυτή όσο και τα παιδιά του».
Για το αν πήγαινε χρήματα στη φυλακή για τον Κοτσώνη: «Αν ήθελε χρήματα, έπρεπε να τα δώσω εγώ, Θα μπορούσε να τα πάει η γυναίκα του». 
Για την αναφορά του σε ένα μήνυμα προς συγγενικό του πρόσωπο ότι "θα πάω στο ίδρυμα και θα χρειαστώ λεφτά":
 «Έβαλα στο λογαριασμό του Κοτσώνη μόνο 200 ευρώ. Τα λεφτά που ακούγονται είναι τα χρήματα που έδινα έναντι στους υπαλλήλους του Κοτσώνη. Ανθρώπινα για να κρατήσω μια ισορροπία στο κατάστημά του. Ο ανιψιός μου καθημερινά μου έφερνε την είσπραξη από πάρκινγκ που είναι ιδιοκτησίας μου. Τα χρήματα τα έδινα στον αστυνομικό Χ.Π. και αυτός τα έδινε στους υπαλλήλους του Κοτσώνη. Ποτέ δεν πήγα χρήματα στον Κοτσώνη στη φυλακή. Μάλιστα ποτέ δεν του είπα ότι πλήρωνα τους υπαλλήλους του».
Για το δώρο στον σωφρονιστικό υπάλληλο: 
«Ο αστυνομικός Χ.Π. που έχω φιλική σχέση μαζί του μου είπε ότι θέλει να βγάλει αεροπορικά εισιτήρια για τις διακοπές του Αυγούστου. Μου είπε ότι τα θέλει για έναν φίλο του. Τα εισιτήρια τα έβγαλα εγώ και τα έδωσα στον αστυνομικό για να του τα δώσει. Διευκόλυνση έκανα. Δεν ξέρω αν τα πλήρωσε ο σωφρονιστικός υπάλληλος. Δεν ασχολήθηκα. Θα ασχοληθώ με 500 και 600 ευρώ ; Δεν τον γνώριζα τον σωφρονιστικό υπάλληλο».