Latest News

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Τι έκανε ο δήμαρχος στην κινέζικη πρεσβεία


Μια άκρως ενδιαφέρουσα κίνηση έκανε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος επισκέφθηκε την κινέζικη πρεσβεία...
στην Αθήνα.
Η επίσκεψη αυτή έγινε - τυχαία- λίγες ημέρες πριν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ. Τη διαδικασία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον η κινεζική Cosco,η οποία είναι το μεγάλο φαβορί για το λιμάνι του  Πειραιά. (ΑΛΙΜΟΝΟ!).. 
Όπως σημειώνεται την επίσημη ανακοίνωση,  ο δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης  συζήτησε με τον πρέσβη της Κίνας  Ζου Ξιαολί για το επενδυτικό ενδιαφέρον της Κίνας για τον Πειραιά, αλλά και την διεκδίκηση για την υποψηφιότητα του Πειραιά ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021(ΑΛΙΜΟΝΟ!) 
Στην συνάντηση ήταν και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Κόκκαλης ως επικεφαλής του γραφείου υποστήριξης της υποψηφιότητας του Πειραιά ως Π.Π.Ε το 2021 Ενημέρωσε τον πρέσβη για τον τον σχεδιασμό του Δήμου Πειραιά και εκείνος εξέφρασε τη θετική του διάθεση απέναντι στην υποψηφιότητα. (ΑΛΙΜΟΝΟ!)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Γ. Μώραλης θα συναντηθεί με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού της Σανγκάη, η οποία θα επισκεφθεί την πόλη του Πειραιά τον Δεκέμβριο και θα συζητήσουν τη συνεργασία Δήμου Πειραιά και Σανγκάη, στο πλαίσιο της διεκδίκησης του Δήμου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Υπενθυμίζεται ότι Πειραιάς και Σανγκάη είναι αδελφοποιημένες πόλεις. (ΑΛΙΜΟΝΟ!)

Ο δήμαρχος Πειραιά προσέφερε στον κινέζο πρέσβη, μια μινιατούρα αρχαίας τριήρους καθώς και τον τουριστικό οδηγό της πόλης «Destination Piraeus». (ΑΛΙΜΟΝΟ!)

@ Τώρα είναι δύσκολο να μην υποθέσει κανείς ότι δεν συζήτησαν για την πώληση του ΟΛΠ (ΑΛΙΜΟΝΟ!)