Latest News

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Έγινε τύφλα στο μεθύσι κι έριξε ένα τάνκερ στα βράχια


Ήπιε μισό λίτρο ρούμι κι έριξε ένα τάνκερ 7.000 τόνων, χωρίς μάλιστα να μειώσει την ταχύτητά του, σε βράχια στη δυτική ακτή...
της Σκοτίας. 
Πρωταγωνιστής της ιστορίας ένας 36χρονος Ρώσος, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια του αλκοόλ στη βάρδιά του, κατά την οποία το Lysblink Seaways... βγήκε στη στεριά.
Όλα ξεκίνησαν όταν δέχθηκε ένα τηλεφώνημα που του προκάλεσε εκνευρισμό, σύμφωνα με την Telegraph. Αποφάσισε να ηρεμήσει πίνοντας μισό λίτρο ρούμι και αντί για αυτό προκάλεσε μία τεράστια αναστάτωση.
Το τάνκερ παρέμεινε κολλημένο στα βράχια για δύο ημέρες, εξαιτίας της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στη θάλασσα 25 τόνοι πετρελαίου εσωτερικής καύσης πλοίων. Τελικά, το Lysblink Seaways έπρεπε να διαλυθεί, εξαιτίας της ζημιάς στο κύτος του.
Πέρα από το γεγονός ότι ο 36χρονος ήταν μεθυσμένος, διαπιστώθηκε ότι το ναυτιλιακό σύστημα συναγερμού της γέφυρας δεν ήταν ενεργοποιημένο, ενώ ένα ακόμη σύστημα είχε σιγάσει.
Μετά από αυτό το περιστατικό, η πλοιοκτήτρια εταιρεία αποφάσισε να λάβει μέτρα για την κατανάλωση αλκοόλ από τους εργαζομένους, προκειμένου να μην γίνει ξανά κάτι ανάλογο. Οσο για τον 36χρονο Ρώσο,  απολύθηκε μετά από το... hangover.