Latest News

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Αίσιο τέλος με τα δρομολόγια για Πόρο,Υδρα, Σπέτσες

Δύο δρομολόγια ταχυπλόων ημερησίως από την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δρομολογήσει η εταιρία Hellenic Seaways προς τα νησιά...
του Αργοσαρωνικού, μετά από συνάντηση του εκπροσώπου της, Π. Τσάγκαρη, με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Δημάρχων Πόρου, Σπετσών και Ύδρας, κυρίων Γ. Δημητριάδη, Π. Λυράκη και Γ. Κουκουδάκη, οι οποίοι μετέβησαν το πρωί στο Υπουργείο Ναυτιλίας.
Κατά τη συνάντηση, διαπιστώθηκε ότι η παρουσία των Δημάρχων ήταν απαραίτητη για να γεφυρωθεί το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ του Υπουργείου και της εταιρίας και επήλθε πλήρης συμφωνία για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με τα χειμερινά δρομολόγια των ταχυπλόων. Ο Υπουργός παρουσίασε τροπολογία που πρόκειται να εντάξει σε προσεχές νομοσχέδιο, με την οποία καλύπτεται πλήρως η εταιρία, έως ότου η ελληνική νομοθεσία εναρμονισθεί με την ευρωπαϊκή, αναφορικά με τα όρια ηλικίας και τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας των πλοίων. Επίσης, έγινε αποδεκτό από όλους ότι η διατήρηση στη γραμμή έξι υδροπτερύγων θα αυξήσει τη δυνατότητα συντήρησής τους και θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στην αξιοπλοΐα τους, η οποία ελέγχεται και πιστοποιείται ετησίως. Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Δρίτσας, αμέσως μετά τη συνάντηση, αρνήθηκε ευγενικά σε άλλους πολιτικούς εκπροσώπους των περιοχών, να έχει συνάντηση μαζί τους για το ίδιο θέμα, λέγοντάς τους ότι ήδη το έχει επιλύσει με τους Δημάρχους των τριών νησιών.