Latest News

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Καταδύθηκε στα 146 μέτρα με μια ανάσα!


Μια μεγάλη διάκριση για τον ελληνικό αθλητισμό σημειώθηκε στα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου, καθώς ο δύτης Σταύρος Καστρινάκης κατάφερε με μια ανάσα να κατεβεί σε βάθος 146 μ. και...
να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση.
Ο 39χρονος δύτης πριν από την κατάδυση στα 146 μέτρα κατάδυση με εναλλασσόμενα βάρη!    Η καταπληκτική βουτιά του Ελληνα αθλητή έγινε χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νότια του Ναυαρίνου, σε απόσταση 1,5 μιλίου από την ακτή, ενώπιον των κριτών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ελεύθερης Κατάδυσης (AIDA International), που πιστοποίησαν την εγκυρότητα της προσπάθειας και κατοχύρωσαν το νέο ρεκόρ. Οσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο 39χρονος αθλητής κατάφερε με μια ανάσα και με τη βοήθεια πρόσθετων βαρών να φτάσει σε βάθος 146 μ. και να σπάσει όχι μόνο το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ των 145 μ., που κατείχε από τις 3 Σεπτεμβρίου 2013 ο Καναδός Γουίλιαμ Γουίνραν.
Η επιτυχημένη προσπάθεια ήρθε να σφραγίσει μια απόλυτα επιτυχημένη αγωνιστικά χρονιά για τον Σταύρο Καστρινάκη, που πολύ πρόσφατα είχε γίνει ο κάτοχος και του πανελλήνιου ρεκόρ στο ίδιο αγώνισμα με 131 μέτρα. Παράλληλα, η κορυφαία επίδοση των 146 μ. συμβάλλει στην προβολή της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Καλαμάτας ως ιδανικών προορισμών για τους υψηλού επιπέδου αθλητές της ελεύθερης κατάδυσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η Καλαμάτα είναι η πόλη όπου έχουν σημειωθεί τα περισσότερα (τέσσερα σε άντρες και γυναίκες) παγκόσμια ρεκόρ στην ελεύθερη κατάδυση, ξεπερνώντας διάσημους καταδυτικούς προορισμούς, όπως το αιγυπτιακό Σαρμ ελ Σέιχ στην Ερυθρά Θάλασσα και το Λονγκ Αϊλαντ στις Μπαχάμες.
Ο 39χρονος είναι ο ιδρυτής της σχολής ελεύθερης κατάδυσης Free Diving Club, στην οποία προπονούνται αθλητές από όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό, ενώ ο ίδιος έχει στο ενεργητικό του σπουδαίες διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις.