Latest News

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Κατάθεση με...δόσεις για τον Πανούση


Πολύωρη και με συνέχειες θα είναι τελικά η κατάθεση του Γιάννη Πανούση, καθώς... χθες διήρκεσε πέντε ώρες και συνεχίζεται και σήμερα, στο πλαίσιο της διπλής έρευνας για την υπόθεση των καταγγελιών του περί απειλών κατά της ζωής του, καθώς και της μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου από δύο υπουργούς της κυβέρνησης (Ν. Παρασκευόπουλο και Ν. Τόσκα) για τη διαρροή «διαλόγων από μαγνητοφωνήσεις της ΕΥΠ».


Μετά τη χθεσινή κατάθεσή του ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλα, με την οποία άνοιξε η σχετική έρευνα, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, εξερχόμενος του ανωτάτου δικαστηρίου, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο δεύτερο σκέλος της έρευνας, υπογραμμίζοντας:

«Η Εισαγγελία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Θα συνεχιστεί η κατάθεσή μου και αύριο στις 14.30. Η εμπιστοσύνη που έχω στην ελληνική Δικαιοσύνη ενισχύθηκε. Εκ παραδρομής σε δηλώσεις μου είχα πει ότι οι διαρροές είχαν γίνει από τη γραμματεία του δικαστηρίου. Δεν είναι έτσι. Δεν έγιναν ούτε από τη Δικαιοσύνη ούτε από μένα. Τιμάμε τους δικαστές γιατί συμβάλλουν στο κράτος δικαίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση Πανούση γίνεται με παράθεση γεγονότων κατά χρονολογική σειρά, δηλαδή από τις παλαιότερες επιθέσεις που είχε δεχτεί ο πρώην υπουργός στο Πανεπιστήμιο (2009) και την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο γραφείο του, την ίδια περίοδο.

Μετά την παράθεση των περιστατικών θα ακολουθήσει προφανώς σύνδεση των περιστατικών αυτών με τα νεότερα δεδομένα και όσα καταγγέλλει ο πρώην υπουργός (για απειλές κατά της ζωής του, για επαφές στελεχών του κυβερνώντος κόμματος με υποδίκους και καταδικασμένους για τρομοκρατία κ.λπ.).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Πανούσης αναμένεται να καταθέσει συγκεκριμένα έγγραφα και να υποδείξει μάρτυρες για να κληθούν να καταθέσουν.
Σημειώνεται ότι σχετικά με τις παλαιότερες επιθέσεις, η μεν υπόθεση της τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού δικάζεται ήδη στο ακροατήριο με κατηγορουμένους μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, η δε επίθεση στο Πανεπιστήμιο από αντιεξουσιαστές έχει παραγραφεί, καθώς τα αδικήματα που είχαν διαπραχθεί ήταν πλημμεληματικού βαθμού και λόγω της παραγραφής η σχετική δικογραφία δεν ανασύρθηκε από το αρχείο.
efsyn.gr