Latest News

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Μειωμένος κατά 4 εκατ. ευρώ θα είναι το 2016 ο Προϋπολογισμός της Βουλής


Μειωμένος κατά 4 εκατ. ευρώ, περίπου, θα είναι ο Προϋπολογισμός της Βουλής για το 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό έτος και θα ανέρχεται σε 136.016.000 ευρώ...

Ταυτοχρόνως, ο Προϋπολογισμός της Βουλής, εμφανίζεται να υπολείπεται κατά 4.128.000 ευρώ του στόχου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Σύμφωνα με το Σχέδιο Προϋπολογισμού της Βουλής -που κατέθεσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια μεθαύριο, Τετάρτη- η περιστολή δαπανών προκύπτει, κυρίως, μέσω της περικοπής της βουλευτικής αποζημίωσης (10%), καθώς και της κατάργησης της αποζημίωσης για τη συμμετοχή των βουλευτών στα θερινά τμήματα. 

Σημειώνεται ότι η βουλευτική αποζημίωση περιστέλλεται συνολικά κατά 38% (28% λόγω περικοπών των περασμένων ετών και 10% λόγω της τωρινής μείωσης) και διαμορφώνεται στις 5.100 ευρώ, από 5.700 ευρώ που είναι σήμερα.

Παράλληλα, περικόπτεται το επίδομα οργάνωσης γραφείου των βουλευτών, μειώνονται οι δαπάνες για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι βουλευτές (20% μείωσης της χρηματοδοτικής μίσθωσης των οχημάτων) αλλά και οι δαπάνες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (κατά 13%).

Στον Προϋπολογισμό της Βουλής, του οικονομικού έτους 2016, προβλέπεται, τέλος, αύξηση στις δαπάνες για την ανακαίνιση και αποκατάσταση κτηρίων ιδιοκτησίας της Βουλής, με σκοπό την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων και την σταδιακή αποδέσμευση από τα μισθωμένα κτήρια που στεγάζουν υπηρεσίες της. Εκτιμάται ότι στα επόμενα δύο χρόνια, θα έχει επιτευχθεί απόσβεση των δαπανών αυτών.