Latest News

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Σκάνδαλο: Tο 72% των υπαλλήλων του Δήμου απουσιάζει συνεχώς και γράφει υπερωρίες!

Αν και το 72% των εργαζομένων στο Δήμο απουσίαζε συχνά και αδικαιολόγητα από την θέση του, ωστόσο αυτό δεν τους εμπόδιζε να παίρνουν...
και υπερωρίες!
 Τον δημόσιο τομέα προσπαθεί να ελέγξει η Ιταλία με έρευνες και οπτικοακουστικό υλικό από τη συμπεριφορά των υπαλλήλων.   
Στο Δήμο του Σανρέμο, στις ιταλικές ακτές, σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με τη Γαλλία, το 72% των εργαζομένων στο Δήμο απουσίαζε συχνά και αδικαιολόγητα από την
Η έρευνα είχε σκοπό να καταγράψει τις «συνήθειες» των 528 υπαλλήλων που εργάζονταν σε 21 υπηρεσίες, η αστυνομία εγκατέστησε κάμερες στις τέσσερις κεντρικότερες υπηρεσίες και προχώρησε σε παρακολουθήσεις προσώπων, τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο. Αυτή η ενδελεχής έρευνα είχε ως αποτέλεσμα να επιβεβαιωθεί ότι «196 εργαζόμενοι, ήτοι το 72% όσων ελέγχθηκαν, διέπραττε συχνά παραπτώματα» διευκρίνισε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου. 
Επικό είναι το παράδειγμα ενός εργαζομένου που έκανε κανό κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας του και έφθασε μάλιστα στο σημείο να δηλώνει και υπερωρίες!
Μετά τις αποκαλύψεις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος 114 υπαλλήλων, 35 εκ των οποίων τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσής τους. Άλλοι 82 κρίθηκαν «ένοχοι για παράνομη συμπεριφορά μικρής βαρύτητας» και δεν θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

@ Φαντάσου να γίνει ανάλογη έρευνα στο Δήμο Πειραιά...