Latest News

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ο Πειραιάς "έκλεψε" το σαλόνι σκαφών από τον Πόρο! - Στη Μαρίνα Ζέας το “East Med Yacht Show 2016”

Άσχημα τα νέα για τον Πόρο, που χάνει για το 2016 το σαλόνι σκαφών, το οποίο διοργάνωνε κατ' παράδοση τα...
τελευταία χρόνια.
Αιτία, οι οικονομικοί λόγοι που υποχρεώνουν τους διοργανωτές του East Med Yacht Show να πραγματοποιήσουν την έκθεση του 2016 στον Πειραιά. 
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλαν στον δήμαρχο Πόρου και με την οποία του ανακοινώνουν την απόφαση τους.

Σύμφωνα με επιστολή που έστειλαν οι κ. Στελλιάτος και Κολλίντζας, στον Δήμαρχο Πόρου – η οποία αναρτήθηκε από τον Γιάννη  Δημητριάδη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook– ενημερώνουν ότι η απόφαση αυτή ήταν υποχρεωτική λόγω ανυπέρβλητων οικονομικών δυσκολιών και ότι αποτελεί τη μοναδική λύση για την διατήρηση ζωντανής της διοργάνωσης, ώστε τo 2017 το σαλόνι να επανέλθει στον Πόρο, για την στήριξη του οποίου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών έχει ως εξής:


Ανακοινώθηκε και επίσημα από τους φορείς διοργάνωσης η αλλαγή του τόπου διοργάνωσης της Έκθεσης Τουριστικών Σκαφών “East Med Yacht Show 2016” από τον Πόρο, στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Η οργανωτική επιτροπή του East Med Yacht Show, ανακοινώνει τη διοργάνωση του 15ου yacht show, ένα από τα μεγαλύτερα σαλόνια του θαλάσσιου τουρισμού. Το σαλόνι-θεσμός του κλάδου θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2016, αντί στο νησί του Πόρου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Στόχος του είναι η ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού της Ελλάδας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς, με κύριο σκοπό τη δικτύωση και τη διερεύνηση συνεργασιών μέσω των επαγγελματιών του yachting και του κλάδου γενικότερα.

Το σαλόνι διοργανώνουν η Ένωση Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού (HPYOA) και οΕλληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (HYBA), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ). Μέχρι στιγμής  το σαλόνι έχουν θέσει  υπό την Αιγίδα τους ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (EOT), ο Δήμος Πειραιά, και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Ελληνικών Επιχειρήσεων .
Ακολουθεί η επιστολή προς τον δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη

@ Τώρα δεν χρειάζεται ν' ανησυχούν στην  Αίγινα μην τους πάρουν το φεστιβάλ φυστικιού 2016...