Latest News

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Eπιθέσεις κουκουλοφόρων σε βάρκες προσφύγων ανοιχτά της Λέσβου (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Επιθέσεις κουκουλοφόρων σε βάρκες προσφύγων που βρίσκονται εν πλω από τα τουρκικά παράλια προς τη Λέσβο... κατήγγειλε ο διευθυντής Εκτάκτων Αναγκών για το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.   
Σύμφωνα με την καταγγελία του Βέλγου Peter N. Bouckaer, ο οποίος το τελευταίο διάστημα προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Λέσβο, το πρωί της Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή του Μόλυβου, πέντε άγνωστοι κουκουλοφόροι με ταχύπλοο επιτέθηκαν εν πλω σε τέσσερις φουσκωτές βάρκες στις οποίες επέβαιναν πρόσφυγες. Οι κουκουλοφόροι κατέστρεψαν τις μηχανές στις βάρκες με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να μείνουν στο φουσκωτό μέσα στη θάλασσα και σε ακυβέρνητο σκάφος για 8 ώρες.    
  Ο κ. Bouckaert, κατήγγειλε ότι  η επίθεση στις βάρκες με τους πρόσφυγες έγινε από Έλληνες ακροδεξιούς ενώ ανέβασε και φωτογραφία με μια από τις βάρκες που δέχτηκε την επίθεση να ρυμουλκείται στα λεσβιακά παράλια.      
Σύμφωνα με το lesvospost.com, αρκετοί πρόσφυγες έπεσαν στη θάλασσα και κολυμπώντας, προσπάθησαν να σπρώξουν τις βάρκες προς τις ακτές. Tο περιστατικό σημειώθηκε στα διεθνή ύδατα μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας και στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε η Τούρκικη Ακτοφυλακή. «Ο Αλί, 17 ετών, πέρασε 8 ώρες στη θάλασσα πάνω σε μια γεμάτη φουσκωτή βάρκα αφότου Έλληνες κακοποιοί έσπασαν την μηχανή τους. Δολοφονική εγκληματικότητα», έγραψε επίσης  ο  Peter N. Bouckaer ανεβάζοντας την παρακάτω φωτογραφία.

       Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες πρόσφυγες είχαν καταγγείλει στη βρετανική Daily Mail ένοπλες επιθέσεις από κουκουλοφόρους και πλιάτσικο στα ελληνικά ύδατα. Οι δράστες αφού τους λήστευαν, τους τρυπούσαν τις βάρκες και τους άφηναν αβοήθητους στη μέση της θάλασσας.