Latest News

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Κατσαφάδος: Υπογραφές για να μην πωληθεί το λιμάνι...

Τη συγκέντρωση υπογραφών από όλους τους δημότες του Πειραιά, με μοναδικό αίτημα να μην πωληθεί το λιμάνι, προτείνει ο...
Ηλίας Κατσαφάδος. 
Ο δημοτικός σύμβουλος με την Ελληνική Αυγή σημειώνει τα εξής:

"Καταθέτω αυτή την επιστολή για να γνωρίζουν οι πειραιώτες την αλήθεια σχετικά με το λιμάνι-ΟΛΠ και ανταποδοτικά τέλη. Τον Μαϊο 2011 ο ΟΛΠ ανακοίνωσε δημόσια τα εξής:
1. Δεν χρωστά ανταποδοτικά τέλη σε κανένα δήμο και έχει λήξει το θέμα στο συμβούλιο επικρατείας. 
2. Διευκρινίζει ότι το  Δημόσιο και οι δημόσιες επιχειρήσεις απαλλάσσονται παγίως της καταβολής τελών προς τους Ο.Τ.Α.
3. Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. επί σειρά ετών επιχορηγούσε τους παραλιμένιους Δήμους με ποσά ετησίων χορηγιών. Ο θεσμός αυτός διεκόπη τον Ιούνιο του 2005 βάσει όρων τους οποίους έθεσε η Γενική Συνέλευση με σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Οικονομικών. 
4. Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. για το σύνολο των υποχρεώσεων του προς το Δημόσιο, πλην του ποσοστού των κερδών του, καταβάλλει ετησίως προς το Υπουργείο Οικονομικών ποσό ίσο με το 2% του κύκλου εργασιών του (τζίρο). 
Ουδεμία δημοτική αρχή στο Δήμο Πειραιά διεκδίκησε χρήματα από το κράτος που εισέπραττε το 2% των εσόδων ΟΛΠ  και ότι διεκδίκησαν  ορισμένοι, ακολουθώντας  λανθασμένη στρατηγική και πολιτική απορρίφθηκε δικαστικά, ως αβάσιμο και μη νόμιμο.
Η πάγια αρχή της παράταξης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ είναι «δεν πωλείται το λιμάνι
Το σχέδιο νόμου για την παραχώρηση πώλησης 51% του ΟΛΠ δεν έχει περάσει από την Βουλή λόγω εκλογών και θα αγωνιστούμε να μην ψηφισθεί. Εμείς, όλοι οι πειραιώτες είμαστε οι δικαιούχοι της γης που κατέχει το λιμάνι, οι νόμιμοι διαχειριστές  και υπόλογοι για την λειτουργία και προστασία του λιμανιού. Δεν παραδίδουμε την γη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Για τους λόγους αυτούς η μόνη πρόταση που καταθέτει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΠΕΙΡΑΙΑ είναι η συγκέντρωση υπογραφών από όλους τους δημότες του Πειραιά. Να περάσουν όλοι από το Δημαρχείο και να υπογράψουν  πάνω σε μια φράση ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

@ Αυτή την επιστολή δεν πιστεύω να την έχει στείλει και στο "Κανάλι 1", αλλά και να το έχει κάνει, μήπως πρόκειται να την μεταδώσει το δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά;